Петата колона се състои от много елементи и тя е

...
Петата колона се състои от много елементи и тя е
Коментари Харесай

Занкина: Петата колона е елемент за всяване на раздор

Петата колона се състои от доста детайли и тя е инструмент за подронване на единната позиция на Европейския съюз за всяване на разкол, тъй че да не се стига до единна позиция по отношение на Русия. Това мнение изрази пред БНР проф. Емилия Занкина от университета " Темпъл " в Рим, някогашен заместник-ректор на Американския университет в Благоевград.

" Диалог от позиция на Путин мъчно може да се случи, когато се пращат оръжия и има единна позиция. Путин се пробва да работи билатерално – посредством вътрешни артисти, стимулирайки спор, стимулирайки избрани партии, част от хибридната война и от петата колона ", разяснява Емилия Занкина в предаването " Хоризонт до обед ". Според нея има " боязън от твърда позиция ", а дейностите на съветския президент са експлоатиране на политическите динамичности във всяка народна власт.

" Динамиката в Италия има много прилики с българската политика. Тук има съдружно държавно управление, формирано от доста разнообразни партии, десни, леви и постигането на консенсус е много мъчно. Както се случва в България всяко решение, всяка политика, всеки спор за спомагателни наказания (срещу Русия – бел. ред.) минава през тези вътрешнополитически динамичности и вътрешнокоалиционни битки. Виждаме разделяне в политиката и в обществото на настроения и решения ", акцентира проф. Занкина.

Сред популацията се вижда пацифистко отношение и предпочитание да се реализира мир, само че Марио Драги съумява да резервира целостта на държавното управление и в същото време да следва европейската политика. Говори се за аудиенция на партийния водач Матео Салвини в Москва, означи Занкина. По думите ѝ от една страна държавното управление и Италия държат твърда линия, само че въпреки това им харесва " да мислят за себе си като посредници ".

" Един много комплициран танц, един баланс, който мъчно се задържа. Правителството на Драги е под непрекъснати рецензии от своите съдружни сътрудници и от партии в Народното събрание. "

Проф. Емилия Занкина назова дебата сред Кисинджър и Сорос в Давос доста забавен, тъй като всяко от мненията съдържа годни причини.

Кисинджър е представител на реалполитиката и в случай че погледнем военните дейности, икономическата обстановка и (не)възможността на Европа да работи единно, мъчно бихме могли да изкараме войските от Донецк и Луганск, посочи тя.

" Че действително видяно, ние би трябвало да приемем тези териториални загуби, с цел да понижим спомагателни бъдещи загуби и да реализираме някакво помирение, което би било в полза на всички. Сорос, отново базирайки се на ценностна система, която не приема тоталитарните режими, споделя – това би било надали не Мюнхен 38-а, първа стъпка на подчинение от нашите полезности. В Италия по-скоро позицията е по-близка до тази на Кисинджър. "

В Италия икономическите ползи излизат на напред във времето и се употребяват като мотив и опрощение за геостратегически решения, сподели проф. Емилия Занкина. Тя добави, че Италия е първата европейска страна, която подписва самодейността на Китай " Един пояс, веднъж ".

Тенденцията Италия да държи баланс, като е хем в Европа, хем в НАТО, само че в същото време има мощни връзки както с Китай, по този начин и с Русия, не е нова, съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР