Петър Величков - бивш член на изпълнителния комитет на БФС

...
Петър Величков - бивш член на изпълнителния комитет на БФС
Коментари Харесай

Петър Величков: БФС се готви да изключи още 150 клуба, които ни подкрепят

Петър Величков - някогашен член на изпълнителния комитет на БФС и в този момент подкрепящ Димитър Бербатов в битката му да стане президент на централата, предвижда правосъдни решения за бъдещето на съюза през 2024-а година.

" Делата, които водим против настоящото управление на БФС, евентуално ще намерят своето решение следващата година, през 2024-а. Според нас обаче, тези общо 136 изключени от БФС аматьорски клубове, ще бъдат последвани от към 150 нови. Знаем, че има лист с готови за изключване към 150 тима. Така в редиците на БФС ще останат 250 клуба, които или ще са в поддръжка на Борислав Михайлов, или ще се опасяват да изкажат мнение, тъй като ще виждат какво се случва с сътрудниците им, съобщи Величков по време на конференция през днешния ден в Българска телеграфна агенция.

Петър Величков удостовери, че изпълнителният комитет може да промени решението си и да остави тимовете в системата, с цел да вземат участие в шампионата. И се надява, че това ще се случи след мнение на ММС.

" Надявам се, че никой не остава с усещане, че съм се предал. Не съм се предал не сме се предали - споделям го по този начин, тъй като сме екип. Борим се колкото ни разрешават силите. Има изцяло изрядни клубове по всички точки. ММС даде обещание инспекция, а също по този начин даде обещание да изиска в къси периоди документите, с цел да се срещнат за какво тези 41 клуба през месец май са изключени. Пише, че имало редовно нарушение? Какво е това редовно нарушение? Над 20 са извадени за уронване на престижа. Надявам се, че министърът на спорта ще съблюдава обещанието си, с цел да не разреши на БФС да му показа стъкмистика. Ако има такима клубове, които не са изрядни - не са платили членски импорт, нямам нищо срещу ", съобщи Бербатов.
 Бербатов: Неправилното изключване на клубове от БФС продължава, приканвам страната да се намеси
Бербатов: Неправилното изключване на клубове от БФС продължава, приканвам страната да се намеси

" БФС постанова тирания "

Бербатов алармира и за проблема с Минерал (Овощник) - тим от " А " регионална група в Стара Загора, който претендираше за място в Югоизточната Трета лига. Отборът беше победен в квалификациите за попълване на третото равнище от втория тим на Арда (Кърджали), който обаче се отхвърли от присъединяване след края на въпросните квалификации. Бербатов и хората от Минерал Овощник настояват, че този дребен клуб от региона на Казанлък не е поканен поради поддръжката си към Димитър Бербатов в опитите му да стане президент. А действително това не се е случило тъй като по Наредба Зоналният съвет на БФС в Пловдив би трябвало да показа Указание за осъществяване на спомагателни квалификации след края на шампионата. В това напътствие не е записан спомагателен бараж и по този начин хората от Минерал Овощник нямат юридическо съображение на претенцията си.

Мястото на Арда (Кж) II обаче е заето от Сливен, който приключи тъкмо над чертата на изпадащите. Сливналии трябваше да изпаднат в регионалната група, защото тяхната 18-а позиция в крайното класиране на предходната акция в Югоизточната Трета лига не ги спасяваше поради изпадането на Созопол и Ботев (Пловдив) II от Втора лига.

БФС обаче не насрочи спомагателен бараж и по този начин остави Сливен в третото равнище. Самият тим на Сливен обаче беше изоставен от водещи играчи, няма и финанси да притегли качествени попълнения. Буквално с детска групировка през вчерашния ден отборът инкасира шокираща загуба с 0:21 от Спартак (Пловдив), което се трансформира в връх.

" Връщането на Сливен е жестоко проявление на личните им правилници. До момента този тим е с голова разлика 0:35, а през вчерашния ден загуби с 0:21. Така ли развиваме футбола или нещо друго се случва? Това е моята и нашата битка. Виждам, че напоследък в БФС стартират да откриват стадиони за минифутбол. Това са хубави неща, само че други се случват тихомълком ", приключи именитият голмайстор на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР