Петър може сам плет да изплете, но после цялото село

...
Петър може сам плет да изплете, но после цялото село
Коментари Харесай

Петър сам плет плете, цяло село бива да подпре

Петър може самичък плет да изплете, само че след това цялото село би трябвало да подпре, да се избави от ламята. Ей това й е казусът на урановата вода в Хасково. Вместо всички ангажирани да запретнат ръкави, да се заловен крепко за работа, с цел да потече чиста вода по- скоро, нехаят и от време- в точния момент показват угриженост, обвинявайки се взаимно в безучастие.

Правителството бързо отпусна парите, когато казусът излезе на яве, само че служите и хората, от които зависи разрешаването му, напълно не се забързаха, дори преднамерено се замотаха. Така към този момент близо 2 година се разтакават разрешителни, изследвания, обвинявания, инспекции, а хасковлии заплащат 3 лева за кубик с тежък метал и се харчат за минерална вода за пиянство и готвене. Никой не ги пита могат ли, още какъв брой ще могат.

Какво им пука на службите и служителите в тях за хората с урановата вода, нали си получават постоянно заплатите, а ги получават тъй като слушкат и работят когато и каквото им наредят. Че се харчат публични средства, че чиновникът и институциите са длъжни на първо място за бранят публичния интерес, не им е известно. Това важи за друга народна власт, не за нашата. В нашата индивидът, потребителят, гласоподавателят е последната дупка на кавала. Ще заплаща за вода с уран до момента в който е належащо. До евроизборите, до локалните или не дай, Боже, до парламентарните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР