Петър Колев, който вчера се барикадира в столичния квартал Люлин,

...
Петър Колев, който вчера се барикадира в столичния квартал Люлин,
Коментари Харесай

Мъжът, барикадирал се в София, отива в затвора. Разкриха престъпленията му

Петър Колев, който през вчерашния ден се барикадира в столичния квартал " Люлин ", е наказан с влязла в действие присъда от 14 април 2020 година за осъществени от него 2 закононарушения - закана за ликвидиране и за безчинство. Това оповестиха на брифинг на прокуратурата.

Със същата присъда съдът е постановил да бъде приведена в осъществяване и още една по-стара присъда от 2015 година на Колев, за държане на опиати - кокаин. Към днешна дата той е наказан на " отнемане от независимост " от 3 години и 6 месеца.

Обвинен е за общодържавно търсене на 3 юни 2020 година На 16 февруари 2020 година е изданена и европейска заповед за арест. Колев е разгласен за интернационално търсене с шенгенски идентификационен номер и по канала на Интерпол. 

Още с постановяването на присъдата по отношение на него е наложена мярка " възбрана да напуща рамките на страната ".

Задържан е в четвъртък, когато се барикадира в столичния квартал " Люлин " и подвига полицията на крайник. Криминалисти от Главна дирекция " Национална полиция " са съумели да влязат в дирите му. При опита им да го задържат, той се е барикадирал в жилището. На място имаше екипи на полицията, барети и снайперисти.

На 23 април, откакто е карал в региона на " Люлин ", не е подал мигач след излизане на тунела. Той не се е подчинил на сигнализацията на униформените и до момента в който се е отдалечавал е блъснал таксиметров автомобил, в който се е опитвал да се качи пешеходец. В разследване на злополуката е потърпевш пешеходецът. В момента той е в болница, има сериозна възможност да му бъде ампутиран крайници.

По време на следствието на ПТП-то се е стигнало до лицето, което е вписано в документа за осъществен механически обзор на автомобила. Това лице е арестувано за 24 часа и разпитан като очевидец. Той декларирал, че не той е карал автомобила, а неговият вуйчо - точно обвиненият Колев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР