Петър Чобанов, бивш финансов министър и депутат от ДПС, критикува

...
Петър Чобанов, бивш финансов министър и депутат от ДПС, критикува
Коментари Харесай

Петър Чобанов разби бюджета на Кирил и Асен като разточителен и с предизборен характер

Петър Чобанов, някогашен финансов министър и народен представител от Движение за права и свободи, подлага на критика съществено и разруши концепциите в бюджета на Кирил Петков и вицето му Асен Василев, финансов министър, като разточителни и предизборни.

Не виждам задоволителни причини да подкрепим бюджета. Ще го обсъждаме в група, като се надяваме Асен Василев да ни убеди в изпълнимостта му, сподели Чобанов пред Българска национална телевизия.

Рамката планува 4,8 % напредък, Българска народна банка не удостоверява такова развиване, 8,8 милиарда ще е общо дефицитът. Въпросът е защо ще бъдат изхарчени тези пари от бюджета, сподели още Чобанов.

Предвидени са доста огромни и невиждани вложения, само че въпросът е от кое място ще дойдат тези пари.

Чобанов изрази сериозен скепсис, че става въпрос фактически за бюджет на растежа. Този бюджет е разхитителен. Тепърва ще се вършат калкулации за това какъв брой пари ще отидат за компенсиране на общините, на ВиК сдруженията поради скъпия ток, ще банкрутират ли лечебни заведения, ще се затварят ли детски градини.
свързани новини4806преди 16 часа
Трябва да забележим и какъв брой разноски не са ни показани, какво ще се случи при актуализацията през юли.

Не знаем и какъв ще е запасът в централния бюджет, какъв брой ще са разноските за финансови поправки, сподели Чобанов.

Този бюджет има избирателен темперамент, въпреки че не мисля, че ще има избори, сподели Чобанов. Той изясни приходите в бюджета с инфлацията, а и че раздутите разноски ще доведат до недостиг.

Нека забележим новия състав на КЕВР, тогава ще стане ясно по какъв начин ще се развие тематиката с мораториума върху цените на тока, ще се запазят ли.

Чобанов разяснява и непремерените приказки на Асен Василев за " некадърните " работодатели, като го съпостави с изявленията на Симеон Дянков за постната пица и синодалните старци от Българска академия на науките, въпреки че имало и известни учредения в изказванията на Василев.

Чобанов изрази възторженостти за безплатните детски градини. Като рисков дефинира обаче той този и други обществени на пръв взор разноски.

Влизането ни в Еврозоната също е под риск, не сме покрай нея поради инфлацията и упования недостиг.

Когато ръководещите се научат да слушат, тогава опозицията ще им се стори по-конструктивна. Чу се, че Дянков ще е гуверньор на Българска народна банка, само че дано забележим номинациите, има и други имена, сподели Чобанов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР