Пет учебни заведения на територията на община Асеновград вече са

...
Пет учебни заведения на територията на община Асеновград вече са
Коментари Харесай

Пет учебни заведения в Асеновград - с нов облик

Пет образователни заведения на територията на община Асеновград към този момент са с нов образ и с реновирани детски и спортни уреди. Официалното им разкриване и надлежно – завършването на плана „ Образователна инфраструктура – възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройките на, рационализация на учебни заведения и рехабилитация на дворните им пространства ” се състоя през днешния ден.
На заключителна конференция бяха изнесени данни за резултатите от реализацията на плана. Целта на реновирането бе да се подобрят условия за образование и грижа за децата и учениците ДГ " Надежда ", ДГ " Зорница ", ДГ " Пролет ", СУ " Свети Свети Кирил и Методий " и СУ " Свети Княз Борис I ". Освен ремонт на сградния фонд, по плана бяха изпълнени и действия по доставка на обзавеждане и съоръжение. Чрез реализирането на плана бяха облагородени дворните пространства, обособиха се зелени площи и площадки за игра.
 Александър Сиди: Ако ще вършим безвъзмездни детски градини, те би трябвало да са безвъзмездни за всички Александър Сиди: Ако ще вършим безвъзмездни детски градини, те би трябвало да са безвъзмездни за всички
„ Ако има безвъзмездни детски градини, децата в първи клас ще са еднообразно готови, ще имат еднакъв старт ”. Това съобщи в ефира н...
Като резултат от осъществените действия се чака да бъдат понижени разноските за сила и отопление и излъчванията на парниковите газове. Изпълнението на плана цели още: обезпечаване на модерно интериорно обзавеждане и съоръжение, за даване на съвременни просветителни условия и грижи; обезпечаване на общодостъпна среда посредством основаване на равни условия за лица в неравностойно положение; обезпечаване на привлекателна среда за връзка, отдих, спорт, игра и обществени контакти посредством основаване на кътове за отдих и създаване на нови детски площадки. Обновените образователни и детски заведения се посещават от над 3 000 възпитаници и деца. Стойността на плана е в размер на повече от 6 500 000 лв. - 100% безплатна финансова помощ. От тях над 5 500 000 лв. са европейско и близо 980 000 лв. - национално съфинансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР