Пет тона метални отпадъци и 300 кг мед, в по-голямата

...
Пет тона метални отпадъци и 300 кг мед, в по-голямата
Коментари Харесай

МВР удари бизнеса с черни и цветни метали, 5 тона мед и желязо откриха в кв. Победа

Пет тона железни боклуци и 300 кг мед, в по-голямата си част добити посредством отрязване на кабели за разпространяване на интернет, телофиния и телевизия, бяха открити при спецакция на полицията в бургаския квартал " Победа ".

Министерство на вътрешните работи нападна през днешния ден пуктове за изкупуване на цветни и черни метали, за които има данни, че правят нерегламентирана комерсиална активност.



По данни на „ търговците ” изкупната цена на черните метали била 0.30 лева за кг / за информация в лицензиран пункт, работещ с регламентирано работно време и водещ отчетност на лица, предаващи черни и цветни метали, изкупната цена на черни метали е сред 0.40 – 0.45 лева./. " Нелицензираните пунктове в св. „ Победа ” на практика са работели през цялото денонощие, като лицата, предаващи метали са оставали в анонимност и са получавали пари на ръка, без да се води никаква отчетност ", прецизираха от полицията. Събраните в противозаконни пунктове метали след това са излъчени в легални хранилища вБургас и Ямбол.

По формираните досъдебни производства са арестувани общо осем лица на възраст от 20 до 50 години, всички престъпно проявени. Към момента не престават процесуално-следствените дейности по документиране на незаконната активност / разпити, изземване на материални доказателства, огледи в пунктовете и др./. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР