Пет средни магазина с площ между 5 000 - 12

...
Пет средни магазина с площ между 5 000 - 12
Коментари Харесай

IKEA отваря 15 магазина в следващите 5 години: Знае се, че един от тях ще бъде в България

Пет междинни магазина с повърхност сред 5 000 - 12 000 кв.м. и 10 дребни магазина от 1000 - 2000 кв.м. включват проектите на Fourlis Group по отношение на развиването на марката IKEA през идващите пет години, написа.

Специално тази година, по-точно през четвъртото тримесечие на 2023 година, ще бъде открит нов дребен магазин, 1800 кв.м., в България. Новият магазин ще бъде шестият в България и ще се намира в град Велико Търново. Обектът ще предлага разнообразни решения и хрумвания за обзавеждане, артикули от асортимента за дома и шведски храни, които могат да бъдат закупени незабавно. Въпреки че на място ще има стеснен подбор, потребителите ще имат опция да поръчват всички артикули на шведската компания.

Припомняме, че дружеството " Хаус Маркет България ", което ръководи комерсиалната марка IKEA у нас, част от гръцката FOURLIS Group разгласи планирането на своя шести търговски обект у нас през ноември 2022 година

Обектът ще е от вида център за обмисляне и поръчка и ще бъде ситуиран в Мол Велико Търново. Подобни центрове компанията към този момент има в Бургас и Пловдив, като те бяха открити надлежно през 2016-а и 2018 година. През 2020-а шведският колос преобрази комерсиалния си обект във Варна в концептуален магазин, а през 2021 година откри магазин от ново потомство в столицата, като по този начин към този момент оперира два обекта в София. 
 IKEA разгласи, че готви понижение на цените на някои артикули
Приключи ли инфлацията? Една от най-големите вериги за търговия на дребно готви понижение на цените

Цените на металите и корабния транспорт се успокояват, а веригите на доставки се възвръщат

Що се отнася до междинните магазини от петте, три са планувани да бъдат издигнати в Гърция за да проработят в идващите 2-3 години.

Припомняме, че през вчерашния ден Fourlis Group  финансовите си резултати за 2022 година, като разгласи продажби от 501,4 милиона евро и облага преди налози от 20 милиона евро.

От търговия на дребно с домашно обзавеждане и аксесоари под марката IKEA Групата осъществя продажби от 317.6 милиона евро през 2022 финансова година, с 16,2% повече по отношение на година по-рано (273.4 милиона евро). Продажбите за миналата финансова година в Гърция се усилват с 15.2%, до момента в който в останалите страни продажбите се усилват с 17.4% на годишна база.
Финансови показтели 2022 г. 2021 г. Продажби 317,6 млн. евро 273,4 млн. евро Печалба преди данъци 23,8 млн. евро 12,1 млн. евро Оперативната печалба 30,5 млн. евро 25,8 млн. евро
Финансови индикатори на Fourlis Group от бизнеса й с магазини IKEA

На общото заседание на акционерите на Fourlis Group, планувано за 16 юни 2023 година, ще бъде препоръчано разпределянето на дял от 0,11 евро на акция.
 IKEA ще строи шести търговски обект у нас - във Велико Търново
IKEA ще строи шести търговски обект в България

Центърът за поръчки на шведската марка ще бъде приключен до края на идната година

Fourlis Group е една от водещите групи компании в Гърция и на Балканите в даването на потребителски артикули за дълготрайна приложимост. Търговската активност се простира в Гърция, Кипър, България, Румъния и Турция. FOURLIS Group е правоприемник на FOURLIS BROS S.A., компания, учредена от Anastasios, Stylianos, John и Elias Fourlis.

Компанията има 5 магазина на IKEA Big Box (3 в Гърция, 1 в Кипър и 1 в България), 6 междинни магазина (4 в Гърция и 2 в България) и 9 пункта за взимане (6 от тях в Гърция, 2 в България и 1 в Кипър).
 Снимка 611260
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР