Пет са потвърдените случаи на морбили у нас. Няма връзка

...
Пет са потвърдените случаи на морбили у нас. Няма връзка
Коментари Харесай

Четири от заразените с морбили деца са от Благоевградска област

Пет са доказаните случаи на морбили у нас. Няма връзка по сред им, осведомят от здравното министерство. Четири от инфектираните са деца от Благоевградска област.

 
Едно от децата е на година и осем месеца, две са на година и девет месеца, а четвъртото дете е тригодишно, допълниха от здравната ревизия в Благоевград. Лицата не са били ваксинирани против дребна шарка, няма безапелационни данни обаче и за контакт с други заболели лица.
 
Към момента под здравно наблюдаване са 145 души, които са имали контакт със заболелите. Сред тях към момента никой не е показал признаци на болестта.

 
Петият инфектиран е 37-годишна жена от София. Преди ден шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев осведоми Дарик, че пациентката е обиколила две лечебни заведения преди лекарите да открият, че недоволствата, от които страда, се отнасят до морбили. Сега тези от личния състав на лечебните заведения, които не са преболедували и не са били ваксинирани, ще би трябвало да изчакат 21 дни, с цел да се откри дали са носители на вируса.
 
От министерството напомнят, че източникът на болест е единствено индивидът, а факторът на предаване е въздухът. Заразяването става при непосредствен и пряк контакт, което се случва най-много в затворени пространства. След преболедуване се построява дълготраен доживотен имунитет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР