Пет пъти е нараснал стокообменът ни с Катар през последните

...
Пет пъти е нараснал стокообменът ни с Катар през последните
Коментари Харесай

Пет пъти е нараснал стокообменът ни с Катар

Пет пъти е повишен стокообменът ни с Катар през последните години. Тази наклонност демонстрира интерес и капацитет, макар че достигнатите равнища към момента са незадоволителни. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на двустранен бизнес конгрес в Доха. В формалното разкриване на събитието присъединяване взе президентът Румен Радев и министърът на търговията и промишлеността на Катар Али бин Ахмед Ал Куари. Българската бизнес делегация в Катар включва над 30 наши компании.

„ България има капацитет и интерес от повишаване на износа на артикули на фармацевтиката, химическата индустрия, машиностроителна и електротехническа продукция, артикули и услуги на осведомителните и информационните технологии и други “, акцентира зам.-министър Манолев и означи, че равнищата в дустранния ни стокообмен са към 14 млн. $.

Все повече български компании изнасят за катарския пазар като всяка година отчитаме нов растеж на експорта ни.

„ Българските строителни компании имат задоволително опит и механически благоприятни условия, за присъединяване като подизпълнители в тези планове “, добави икономическият заместник-министър.

Манолев показа в детайли и преимуществата на България като капиталова дестинация и мощните браншове на стопанската система ни. България и Катар ще обменят опит и ще насочват вложители към индустриалните зони, които ръководят. Това става по силата на Споразумение за съдействие, което бе подписано от Национална компания „ Индустриални зони “ и Катарските свободни зони в наличието на зам.-министър Манолев. Той беседва и с ръководителя на организацията Ахмад бин Мохамед Ал Сайед. Двамата се договориха да се провеждат реципрочни механически визити в зоните, с цел да се набележат съответни планове, в които да се задълбочи партньорството.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР