Пет партии влизат в парламента, сочи последното проучване на социологическа

...
Пет партии влизат в парламента, сочи последното проучване на социологическа
Коментари Харесай

ПП-ДБ запазват малка преднина пред ГЕРБ, показва прочуване на „Маркет линкс“

Пет партии влизат в Народното събрание, сочи последното изследване на социологическа организация „ Маркет Линкс “.

Според данните първите две политически сили ще са на фотофиниш и не се обрисува явен победител. Данните демонстрират, че 23,7% от гласуващите поддържат обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ". ГЕРБ-СДС са втори с резултат от 22,3% от гласуващите. Разликата сред двете водещи обединения е едвам 1,4 процентни пункта - в границите на статистическата неточност. Трети, съгласно изследването са Движение за права и свободи с 13,6%, а " Възраждане " четвърти с 11,4%. Българска социалистическа партия се обрисува да бъде пета на вота - последната партия, която прескача бариерата за влизане в Народното събрание. Тя получава 7,3% поддръжка от интервюираните.

Под бариерата за влизане в идващото Народно заседание към този момент остават Коалиция " Левицата " с 3,2% поддръжка, " ИТН " с 2,3%, а " Български напредък " - 2,1%.

Според данните 13.7% към момента на решили за кого да гласоподават, като при представянето на резултатите техният дял не е преразпределен измежду останалите партии.

Проучването е финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията, извършено е измежду 1014 лица над 18 година в страната в интервала 21-27 март по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР