Пет момичета и едно момче, ученици в 7-и и 9-и

...
Пет момичета и едно момче, ученици в 7-и и 9-и
Коментари Харесай

Шестима ученици от Пловдив на прокурор, оженили се

Пет девойки и едно момче, възпитаници в 7-и и 9-и клас в ОУ " Найден Геров " в Пловдив, са заживели нелегално на фамилни начала през ваканцията, заяви шефът Васил Въргулев. Той приготвя сигнал до полицията и отдела за протекция на детето. За случаите ще бъде сезирана и прокуратурата, защото за общуване с малолетни или малолетни се търси наказателна отговорност, оповестява „ 24 часа”.

"Установихме, че шестимата живеят с изгорите си по време на обиколките, които преподавателите направиха по адресите на всички наши ученици ", посочи Въргулев. Родителите на пристаналите младежи твърдели, че те към този момент няма да посещават занятия. Учителите обаче се надяват те да се появят в клас.

При обхождането на домовете станало ясно, че 150 възпитаници от ОУ "Найден Геров " са отпътували със фамилиите си на гурбет. Десет от тях не са си взели отпускните. Според шефа част от децата ще стартират да се връщат в "Столипиново " през октомври, откакто родителите им не съумеят да намерят работа. Въргулев е безапелационен, че няма да има закриване на паралелки. Първолаците обаче са намалели и са едвам 77.

Общо 3400 първокласници ще прекрачат прага на пловдивските учебни заведения. В ОУ "Алеко Константинов " се готвят да ги посрещнат със специфичен обред и нова спортна площадка. Кметът Иван Тотев ще открие образователната година в Езикова гимназия "Иван Вазов ".

"В три образователни заведения в града - в ОУ "Братя Миладинови ", ОУ "Гео Милев " и в Професионалната гимназия по електротехника, към момента текат поправки. Същата е обстановката в учебните заведения в Брестник, Ново село, Перущица и Лъки. Създали сме организация строителните действия да не пречат на занятията ", разяснява шефът на районния инспекторат по обучение Иванка Киркова. В помощното учебно заведение "Стефан Караджа ", което пламтя в края на август, децата ще стартират уроците си в пригодените за задачата пространства в пансиона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР