Пет места на паркинга на ул. Константин Стоилов 24 в

...
Пет места на паркинга на ул. Константин Стоилов 24 в
Коментари Харесай

Няма кандидати за безплатни паркоместа в центъра на Пловдив

Пет места на паркинга на ул. „ Константин Стоилов ” 24 в подножието на Стария град са празни, макар че водачите обикалят из тесните улици, до момента в който намерят опция да спрат, откри екипът на „ Марица ” през вчерашния ден. Паркингът е ситуиран върху частен терен, който се стопанисва от компания „ Добър път 10 ” ЕООД, и върху по-малък общински парцел. Доскоро компанията събираше такси от целия паркинг, само че откакто съветничката от „ Съюз за Пловдив ” Дани Каназирева сигнализира, че част от него е общинска благосъстоятелност, петте места от дясната страна бяха маркирани за да се отдават чартърен и парите от приходите да влизат в бюджета.

Куриозът е, че „ Добър ден 10 ” върти сполучлив бизнес, а Община Пловдив не печели нищо. По обяд през вчерашния ден всички места на частната компания бяха запълнени, а няколко коли бяха подредени една зад друга и пазачът самичък ги местеше, когато някой автомобил си тръгваше. „ Има водачи, които избират да ми оставят ключовете, вместо да обикалят в търсене тук-там ”, изясни мъжът. Таксата за престой при „ Добър ден 10 ” е 3 лв. на час. На стъклото на будката е окачена записка с работното време. На нея написа, че през нощта след 23 часа до сутринта взимат по 5 лв..

Пред общинската част от паркинга пък е окачена табела „ Служебен абонамент ”. На въпрос може ли да спрем на едно от празните места, индивидът на „ Добър ден 10 ” споделя, че те са на общината и той не може нито да позволи, нито да забрани престоя.

„ Петте места сега са свободни и всеки може да спре гратис. Пазим ги за длъжностен абонамент - по 260 лв. на месец за едно място. Но към този момент към момента никой не е показал интерес ”, изясни шефът на общинското дружество „ Паркиране и репатриране ” Ненко Калакунов. Той добави, че са решили да не включват петте места в синя зона, тъй като са малко като брой, а процедурата е дълга, защото наложително би трябвало да има решение на Общинския съвет. „ Миналата седмица, когато имаше фестивал на „ Пловдив 2019 ”, предоставихме паркинга за гостите. Предполагам, че ще намерим наематели, защото в съседство има доста офиси ”, разяснява Калакунов.

А на въпрос не се ли продават общинските места под сурдинка от частната компания шефът се възмути: „ Абсурд! Сигурен съм, че не злоупотребяват, тъй като, когато гостите от фестивала желаеха да паркират, пазачът незабавно ми се обади дали позволяваме. Проверяваме този паркинг по два - три пъти дневно, а вечер той не работи. Ходил съм и като клиент, персонално, само че постоянно нашите места са празни. Фирмата таксува единствено своите клиенти на частния терен ”.

Само на няколко метра, на ул. " Константин Стоилов " 30, има още един, по-голям паркинг. Той е напълно частен и на оградата през вчерашния ден беше окачена табела " Няма места ". Оказа се, че целият паркинг е нает в този ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР