Пет месеца след повдигането на обвинение срещу отричащия пандемията от

...
Пет месеца след повдигането на обвинение срещу отричащия пандемията от
Коментари Харесай

Германия изправя на съд отричащи пандемията

Пет месеца след повдигането на обвиняване против отричащия пандемията от ковид Сухарит Бхакди съдът в немския град Пльон даде ход на делото. Противоречивият критик на ограниченията против пандемията ще дава отговор за подстрекателство на популацията. Бхакди ще се изправи пред съда през март 2023 година.

Бхакди е подбуждал към ненавист в собствен интернет видеоклип. В него той е отправил рецензии към политиката за имунизиране на Израел с обобщаващи мнения и за евреите, живеещи в Германия. И се е отнесъл злонамерено и пренебрежително към тях като религиозна група, разясниха от прокуратурата.

Във видеоклипа си Бхакди твърдял, че " еврейският народ " се е научил на " архизло " от нацистите и го е " приложил ". Впоследствие, той е направил и няколко изявления, релативизиращи Холокоста и нацизма. Прокуратурата в Кил в началото не открива подстрекаване или релативизиране на Холокоста, които да допускат наказателно гонене.

" Изявленията на обвинения във видеото са ориентирани най-вече против страната Израел като такава, защото той се базира на политиката на тази страна за ограниченията за ограничение на пандемията от COVID-19 ", твърдеше тогава немското обвиняване.

В различен видеоклип Бхакди индиректно съпоставя обвиняванията против себе си с нацистко гонене: " Всички хора по света споделят: ами, Германия, какво друго може да се чака? Те към този момент са... "

По мотив идния правосъден развой, мъжът заплашва: " Ако окръжният съд в Пльон се осмели да стартира произвеждане против мен, тогава Пльон и Шлезвиг-Холщайн ще се трансфорат в център на света. Протестиращи, мои бранители от целия свят, към този момент са в подготвеност и ще дойдат. "

Процес и против различен критик на ограниченията за преодоляване на пандемията

Бхакди не е единственият критик на ограниченията против ковид, който ще се изправи пред немски съд за подстрекаване. Адвокатът Райнер Фуелмих, съпредседател на партията " Die Basis ", от която Бхакди се кандидатира на изборите за Бундестаг, също е получил наказателно разпореждане по същото обвиняване. Адвокатът е споделил във видеоклип: " Не Хитлер го е направил, ами американската финансова система. " Тъй като той апелира постановлението, следва правосъден развой, удостовери представител на съда.

Твърди се, че Фуелмих е част от екипа юристи, които ще пазят Бхакди на процеса в Пльон. Другите му бранители съгласно самия Фуелмих са юристът Вилфрид Шмиц, който слага под въпрос върховенството на закона и суверенитета на Германия, и професорът по право от Билефелд Мартин Шваб, който също притегли публичното внимание с спорните си тези за пандемията.

Статията е оповестена в
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР