Пет дни след като родните власти заловиха 170 килограма кокаин

...
Пет дни след като родните власти заловиха 170 килограма кокаин
Коментари Харесай

Защо още няма арестувани за заловения кокаин за 15 млн. лв. в Бургас?

Пет дни откакто родните управляващи заловиха 170 кг кокаин на бургаското пристанище, влезнали в България с транспортен съд, плаващ под либерийски байрак и укрити в тайник в хладилен резервоар, в който са се съхранявали банани, импорт от Еквадор, задържани за трафика на дрога към момента няма, откри инспекция на Lupa.bg.

Рекордното за Бургас количество дрога, чиято стойност на едро е към 15 милиона лв., а при улична търговия – над 50 млн. лева, беше намерено на 24 март късно вечерта от отдела за битка с наркотрафика към Агенция „ Митници “, само че към този момент пети ден от Министерство на вътрешните работи мълчат дали следствието е открило уредниците на наркоканала. Нещо повече – родните управляващи са оставили кораба, разтоварил кокаина на пристанището в Бургас, да напусне необезпокоявано българските териториални води, отправяйки се към грузинското пристанище Батуми.



Пет дни след рекордното количество кокаин, хванато в Бургас, задържани към момента няма.

До този миг следствието е открило само, че притежателите на българската компания, направила поръчка за бананите в Еквадор, не са съпричастни към трафика на кокаин. Извършена е огромна инспекция в складовите бази на сдружението за импорт на плодове от Южна Америка, само че там не са открити нередности.

Полицейски източник на Lupa.bg твърди, че съгласно Министерство на вътрешните работи хванатото количество кокаин в Бургас е единствено дребна част от голяма наркопратка от Еквадор, предопределена за Европа. Смята се, че по-голямата част от дрогата е била разтоварена преди този момент на пристанищата в Малта и в Италия, където кораба е дебаркирал, преди да пусне котва у нас. Кокаиновият товар идва от картела „ Лос Чонерос “, чийто водач Адолфо Масиас – Фито се снабди със международна популярност през януари т.г., откакто

избяга от строго охранителен затвор, а след това в Еквадор беше оповестено изключително състояние поради избухнала улична война и десетки взривени бомби в столицата Кито.

Сред обвинените като диспечери на кокаиновата пратка за Европа пък са грузински мафиоти, пуснали трайни корени у нас през последните години. Споменава се името на грузинеца Гиа Хергиани, който през 2009 година беше изпъден от България със заповед на ДАНС поради опасност за националната сигурност, само че след това тихомълком беше амнистиран и позволен да се върне в страната.



Грузинецът Гиа Хергиани, обвинен като диспечер на наркоканала.

„ Все още тече следствие и се ревизират всички вероятни версии “, сбити са от Министерство на вътрешните работи. От полицията обаче съмнително отхвърлят да оповестят даже името на кораба, разтоварил 170-те кила кокаин в Бургас и оставен да напусне българските териториални води от „ Гранична полиция “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР