Песните разказват за живот на родните ни звезди, а те

...
Песните разказват за живот на родните ни звезди, а те
Коментари Харесай

Какви тайни се крият зад песните на родните звезди?

Песните описват за живот на родните ни звезди, а те споделиха тайните на своите текстове, музика и мощната връзка сред нотите и любовта – магия, без която не можем. Неразказваните истории на Данчо Караджов, Белослава, Дони и Нети оживяха в песните им през техните усеща.
Снимка: bTV

" Този филм " - тя доста показва това, което е нашата философия за живота, за любовта, за щастието и за свободата да бъдеш себе си. Музиката се появи след едно присъединяване в Казанлък и написах текста няколко дни по-късно. И ми се стори доста елементарна песента и не желаех изобщо да я записваме. Причината да я запишем е тя”, показа Нети.

Снимка: bTV

Песните са и едни от най-красивите пояснения в обич.

„ Аз по-скоро бих дал образец със самия себе си – по какъв начин се срещнах с моята брачна половинка. Тя беше на 15 години, аз на 18 години. Запознахме се в Ахтопол на плажа, през август месец 70-а година на предишния век. И аз на всички места ходех с китара и в един миг видях едно ужасно момиче. Аз доста добре имитирах Bee Gees и изпях един от шлагерите им Words и преди да изпея парчето й споделих " Искам да ти кажа нещо с тази ария ", описа Данчо Караджов.

Снимка: bTV

Понякога любовта в една ария се крие в нейния живот. В това, което носи тя на хората, до момента в който я слушат. И по този начин любовта на създателя й, когато я е създавал, се предава на публиката, до момента в който я слуша.

" Чакат ни толкоз хубави дни, хубави нощи за теб и за мене… " Песента " Всяка година по същото време ", която маестро Живко Петров написа за един театър в МГТ, в който играеше моята майка и Тодор Колев. Така се споделяше и спектакълът " Всяка година по същото време ". Това е една от песните, на която съм виждала доста младежи и доста възрастни хора да танцуват и да чакат да извърша. На един концерт във Варна най-красивата стара двойка, с кокалени рамки очила, хубаво беловласи, подстригани с къси коси, с одеала, носеха си дори шезлонги. Когато започнахме тази ария – те станаха и започнаха да танцуват. В един от тези мигове знаеш за какво си там, искаш отново да бъдеш там и знаеш, че животът ти е бил благополучен.

Снимка: bTV

Най-красивите балади оставят диря и основават нови и нови мемоари у генерации наред.

„ Друга ария, която е разкъртвала моята душа, е „ Love of my life” на Queen. Аз съм един от най-отчаяните почитатели на тази тайфа. И когато Фреди напусна Бялата земя, ние в фамилията сме плакали все едно си отиде наш човек. И изгледал съм всички вероятни видеа на Queen, когато дружно с Брайън Мей Фреди излизаха на аванс-сцената с две столчета, изпяваха тази ария пред публиката. И преди 10 години бях на концерт на Куин Queen, единствено че с Пол Роджърс, Фреди към този момент го нямаше и когато изнесоха отново двата стола на сцената и излезе единствено Брайън не можах да управлявам сълзите си и до края на концерта съм плакал като малко дете”, показа Данчо.

„ Един мой персонален спомен, не знам даже дали той знае, че толкоз ми е направило усещане. Той имаше " Секс, опиати и рокенрол ". Уредбите на театъра, ние се намираме сега в театъра на Армията, бяха пуснати. Той беше седнал долу да се разпява долу в огромната зала, в един миг спря, имаше малко пауза и засвири " Love of my life " на Queen, на Фреди и аз знаех, че е персонално за мен”, спомни с страст Нети.

Снимка: bTV

„ Но връщайки се във времето… При първите трепети - какво е това да харесваш, тогава пристигна на помощ Барбара Стрейзанд. Тя беше доста слушана в моя дом. Мама и баща доста обичаха да я слушат. Тогава във времето на 80-те години и Bee Gees бяха на своя връх, направиха една изключителна ария, която се споделя Guilty. Барбара Стрейзанд и Бари Гиб. Аз помня, че прекарвах по половин ден, въртейки една и съща ария на плочата с противоположното на четката пред огледалото и пеех ли пеех този дует. Това е моето детство, това е моето първо чувство за любовта и боготворя тази певица”, показа Белослава.

Снимка: bTV

А песните, когато са любовни, нормално са съответно за някого. И в тях музикантите от време на време и скриват свои секрети послания и знаци, които единствено те си разчитат.

„ Аз цялостен живот към този момент, половината си живот съм с един мъж. Всичките ми любовни песни са свързани с него, моят Евгени, към този момент 22 години сме дружно. Тъй като аз сама си пиша текстовете, в песните сносно съм го описала. Описвала съм ръцете му, описвала съм гърба му, описвала съм, когато влиза – какво е у дома, описвала съм доста състояния… Той е много идеализиран облик в моето творчество”, разкри част от тайната на любовните си песни Белослава.

Снимка: bTV

„ Една от тези, които й подарих през годините… " Луда нощ ". Песен от селекцията на албума " Сигналистика ", който издадохме 1999 година. Един доста индикативен текст за любовта на двамата герои”, сподели Данчо Караджов в отговор на въпрос с коя ария би убедил през днешния ден жена си, че всичко си е коствало.

„ Аз безусловно съм й подарил всяка ария, която съм написал”, сподели Дони.

Снимка: bTV

„ Най-много по този начин, макар че не е от най-популярните, само че най-лична ми е, въпреки че там думите не са твои. " Напролет ". Защото тука става въпрос за пролетта като знак на това, че се ражда постоянно нещо ново и тогава единствено ние двамата знаехме, че аз съм бременна и нашата другарка Златка Шеткова, която направи един доста гальовен клип, рисуван и на финала постави една дребна ръчичка, която се демонстрира, имаше една Лилия… такива знаци, които са единствено за нас, ние единствено си ги разчитахме”, сподели Нети.

Снимка: bTV

Така през песните родните ни музиканти описаха живота си, любовта си и вдъхнаха убеденост, че ги има магията и уюта в дългите взаимоотношения сред хората и в сърцата им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР