Пещера. Две учебни заведения в Пещера - Професионалната гимназия по

...
Пещера. Две учебни заведения в Пещера - Професионалната гимназия по
Коментари Харесай

Зехра Алиш, зам.-кмет на Пещера: Две учебни заведения ще бъдат слети с цел успешното завършване на първия образователен етап на учениците

Пещера. Две образователни заведения в Пещера - Професионалната гимназия по лека индустрии и машиностроене „ Васил Левски “ и Основно Училище „ Любен Каравелов “, ще бъдат слети от идната образователна година, заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Зехра Алиш, зам.-кмет на Община Пещера. По думите й повода за сливането на двете учебни заведения е отрицателната наклонност, която се следи в община Пещера през последните две години, да няма завършващи дванадесетокласници от учебно заведение „ В. Левски “, както и това, че броят на учениците в другото учебно заведение „ Л. Каравелов “ понижава и все още те са единствено 288.
„ Това ни накара, дружно с общинските съветници, да вземем решение за провеждането на промяна и да обединим двете учебни заведения. Ритъмът на образователния развой няма да се наруши, тъй като всички процедури са съобразени със закона. Предвиждаме да дадем опция по този метод на учениците от 1 до 10 клас да завършат първия стадий от своето обучение, а тези от 11 и 12 клас да пренасочим към професионално образование в Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „ Атанас Ченгелев “, посочи Алиш. Тя сподели също, че обединеното образователно заведение ще се обитава в постройката на учебно заведение „ Любен Каравелов “, която е просторна и добре уредена.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР