Песента на Сузанита Луцифер и Буда, в която 14-годишната дъщеря

...
Песента на Сузанита Луцифер и Буда, в която 14-годишната дъщеря
Коментари Харесай

Песента на Сузанита

Песента на Сузанита " Луцифер и Буда ", в която 14-годишната щерка на Орхан Мурад демонстрира междинни пръсти, облечена предизвикателно, с изключение на скандална, се оказа и крадена.

Приликите сред песента на Сузанита и trap парче на арабски диджей отпреди две години към този момент бяха разконспирирани. Всъщност не става дума за аналогия, а потребление на обикновен 1:1.

Само че този обикновен е… от извънредно известна религиозна ария на бахайската религия. Оригиналната ария Allahumma Ya Subuhun е на близо 40 години. Композирана от е известния австрийски диригент и цигулар Биджан Казем Исак и е извънредно известна след поредните на бахайската религия.

" Невероятно е по какъв начин продуцентите на този клип са считали ще сходна кражба ще им се размине ", споделя продуцентът на истинската музикална творба Том Прайс пред бТВ.

Тя е единствено на 14, щерка е на Орхан Мурад и стана сензация (СНИМКИ/ВИДЕО)

" Това е тъкмо същата ария, която аз съм продуцирал и съм записал през 1991 година Това беше набожен запис. Когато ми изпратиха това видео в YouTube, го пуснах… Тя (Сузанита - б.ред.) пееше тъкмо същата мелодия, само че освен това - бяха употребявали моя запис. В този клип може да чуете моя автентичен запис. Така че това видео в YouTube е откраднало две неща: продукцията, която аз направих през 1991 година и песента, която проф. Казем Исаак е написал. Това са нарушавания на две авторски права ", изяснява Прайс.

" Естествено, аз не разбирам български, по тази причина не знам какво тъкмо се пее, само че хората, които ми алармираха, ми написаха, че има мощен полов подтекст и това е доста необичайно, тъй като истинската ария е надълбоко религиозна - тя е за Бог. Да вземеш такава сакрална ария и да сложиш полово наличие беше доста изненадващо за мен ", споделя още той.

" Бях учуден по какъв начин са си мислели, че могат да се измъкнат, правейки това. Това е доста известна ария по целия свят. Ако беше някоя незнайна ария - добре, само че по какъв начин са си мислели, че могат да вземат толкоз известна ария и да я копират по този метод? Но аз съм уверен, че те ще бъдат принудени да я смъкват от YouTube и те ще би трябвало да спрат да я популяризират, тъй като това е нарушаване на авторски права ", споделя още Прайс.

Песента фактически към този момент е свалена от YouTube.

" Ако не смъкват песента, ще заведем дело на момента. Но първо единствено ще ги помолим да махнат песента. Ако са изкарали пари от тази ария, ще ги помолим да преведат тези пари за определена благотворителна идея в България от наше име. Ние не желаеме да ни дават пари ", съобщи още Том Прайс.
 
" За следващ път занимаваме аудиторията с ненужни за нея неща, само че това пък прави Сузанита по-популярна. Казусът за мен е доста явен и няма никакъв скандал ", отговори на въпроса има ли кражба бащата на Сузанита Орхан Мурад.

" Най-отговорно декларирам, че те, децата, са употребявали един обикновен от диджей Бис от Arab trap. Взели са един бийт, това са два такта. В авторското право до четири такта се води за заимстване, а не за плагиатство ", показва той.

" Става въпрос за семпълче от два такта, което Сузи и нейните приятелчета са взели и са почнали да импровизират от горната страна. Не правилно това, което сподели господинът, че тя пее същата мелодия - мелодията е напълно друга, дори малко фолклорен претекст има ", безапелационен е изпълнителят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР