Песента „Луцифер и Буда“ на 14-годишната дъщеря на Орхан Мурад

...
Песента „Луцифер и Буда“ на 14-годишната дъщеря на Орхан Мурад
Коментари Харесай

Свалиха песента на Сузанита от YouTube

Песента „ Луцифер и Буда “ на 14-годишната щерка на Орхан Мурад – Сузанита, за която има спор за авторското право, беше свалена от платформата за видеосподеляне „ ЮТюб “ късно нощес.



В известие на уеб страницата се споделя, че видеото към този момент не е налично поради предявена рекламация за авторско право на проф. Биджан Казем Мисаг.

Той прочут австрийски диригент и цигулар, композирал преди близо 40 години песента Allahumma Ya Subuhun – известна след поредните на бахайската религия, която звучи тъкмо като част от „ Луцифер и Буда “.

„ Това е тъкмо същата ария, която аз съм продуцирал и съм записал през 1991 година – сподели пред bTV продуцентът на истинската музикална творба Том Прайс. – Когато ми изпратиха това видео в „ Ютюб “, го пуснах… Тя (Сузанита – бел. ред.) пееше тъкмо същата мелодия, само че освен това – бяха употребявали моя запис. (...) Така че това видео в „ Ютюб “ е откраднало две неща: продукцията, която аз направих през 1991 година и песента, която проф. Казем Мисаг е написал. Това са нарушавания на две авторски права “.

„ Невероятно е по какъв начин продуцентите на този клип са считали ще сходна кражба ще им се размине “, добави той.

„ Бях доста сюрпризиран... Но аз съм уверен, че те ще бъдат принудени да я смъкват от „ Ютюб “ и ще би трябвало да спрат да я популяризират, тъй като това е нарушаване на авторски права “, сподели Прайс, като добави, че в случай че песента не бъде свалена, „ ще заведем дело на момента “.

Пред bTV Мурад разяснява: „ Най-отговорно декларирам, че те, децата, са употребявали един обикновен от диджей Бис от Arab trap. Взели са един бийт, това са два такта. В авторското право до четири такта се води за заимстване, а не за плагиатство (...) Не правилно това, което сподели господинът, че тя пее същата мелодия – мелодията е напълно друга “.

„ Авторът на инструментала е Бис и аз персонално съм се свързала с него “, сподели и Сузанита, въпреки да не можа да уточни кой е той.

Двамата бяха безапелационни, че песента няма да бъде спряна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР