Перуанските прокурори иззеха три часовника Ролекс и гривна, които са

...
Перуанските прокурори иззеха три часовника Ролекс и гривна, които са
Коментари Харесай

Перуанската прокуратура иззе три часовника Ролекс в рамките на разследване срещу президента

Перуанските прокурори иззеха три часовника " Ролекс " и гривна, които са в основата на абсурда, обхванал президента Дина Болуарте. Тя съобщи, че предметите са ѝ били дадени назаем, заяви Yahoo News.


Болуарте е разследвана, откакто беше видяна да носи първокласни бижута в скандал, наименуван " Ролексгейт ", който раздруса непопулярното ѝ държавно управление.

Миналата седмица тя съобщи пред прокурорите, че е позволила " неточност ", като е приела часовниците от своя " другар ", губернатора на Аякучо Вилфредо Оскорима, и ги е върнала.

Адвокатът на Оскорима съобщи, че часовниците и гривната - чиято марка не беше конкретизирана - са били конфискувани, когато ги е показал на прокурорите като част от следствието.

" Прокуратурата е решила да извърши конфискация без правосъдна заповед. Аргументът е, че имуществото може да бъде изгубено ", съобщи юрист Умберто Абанто.

Болуарте също по този начин отхвърля да има бижута на Cartier и Van Cleef & Arpels, които съгласно медийно следствие е носила на публични събития.

" Всичко, което беше казано, е погрешно ", съобщи перуанският президент, откакто даде показания пред прокурорите в продължение на пет часа и половина.

Държавният глава има рейтинг на утвърждение, колебаещ се към 10%, и претърпя сложен интервал на поста, откогато пое властта през 2022 година от Педро Кастийо.

През 2023 година прокурорите стартират следствие, в което тя е упрекната в " геноцид, ликвидиране и тежки пострадвания " за гибелта на повече от 50 протестиращи по време на потушаването на демонстрации с искане за оставка и привикване на нови избори./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР