Перуански държавни служители прекъсват пресконференция, на която е представена мумия

...
Перуански държавни служители прекъсват пресконференция, на която е представена мумия
Коментари Харесай

Властите опитаха да конфискуват откритата мумия на извънземен с три пръста

Перуански държавни чиновници прекъсват конференция, на която е показана " мумия на извънземно " с три пръста на ръцете и краката, в опит да изземат екземпляра.

Домакин на събитието е бил известният уфолог Хайме Маусан, който е показал " извънземната мумия " на име Монсерат.

Преди това 70-годишният мъж влезе в заглавията на вестниците, когато показа на света два вековни " извънземни натрупа ", открити в диатомична мина в град Куско, Перу.

По-късно против Маусан стартира правосъдно произвеждане за това, че сякаш ги е откраднал от страната им на генезис.

През последните месеци той твърди, че разполага с " дефинитивно доказателство " за така наречен тридактилни мумии, които имат по три пръста на ръцете и краката.

Сега Маусан прдставя Монсерат, за която се твърди, че като се изключи че е имала присъщите черти, е била бременна, когато е умряла.



Но в един безразсъден поврат на събитията чиновници на перуанското министерство на културата и профилирани полицейски чиновници нахлуват на мястото на събитието в опит да изземат " извънземната мумия ".

Те поемат микрофона и споделят: " Извиняваме се за спирането, само че дружно с Министерството на културата и профилираната полиция за културно завещание подхващаме непредвидена превантивна акция по отношение на изложбата на тридактилните мумии, за която съобщихте в обществените мрежи. "

Планът им за конфискуване на екземпляра обаче се провали зрелищно заради обстоятелството, че Монсерат даже не участва на събитието.

Вместо това Маусан прави видеопрезентация на тридактиловата мумия.След спирането откривателят и публицист Жоис Мантила безсрамно предложения чиновниците да останат и да гледат 15-минутното видео. Въпреки че мумифицираното тяло към момента не може да бъде отхвърлено като подправено, учените настояват, че то евентуално е направено от човешки кости, които са били изровени от мародери, с цел да бъдат продадени на черния пазар.

В отчет на NeedToKnow писателят Мик Уест споделя: " Има доста аргументи, заради които перуанското държавно управление може да желае да предприеме дейности против извънземната мумия на Джейми Маусан. " Той добави: " Грабеж на гроб? Незаконно превозване на човешки остатъци? Контрабанда на археологически артефакти? Измама? Ще би трябвало да изчакаме и да забележим. "

Това няма да е първият случай, в който едно от " откритията " на Мосан може да се окаже подправено.

Сред най-големите му " шлагери " са " Съществото от Метепек ", което по-късно се оказва маймуна с одрана кожа, и " Феята дявол ", която в действителност е останка от прилеп, подплатена с дървени пръчки и епоксидна смола.

Той е получил и огромната чест да бъде включен в Залата на позора на НЛО Watchdog за подправени изказвания и опити за машинация, свързани с НЛО.

Допускаме, че Монсерат ще се причисли към листата в някакъв миг...

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР