Перспективите на Украйна за членство в НАТО зависят от изпълнението

...
Перспективите на Украйна за членство в НАТО зависят от изпълнението
Коментари Харесай

САЩ: Перспективите на Украйна за НАТО зависят от изпълнението на политически условия

Перспективите на Украйна за участие в НАТО зависят от осъществяването на редица политически и военни условия, съобщи пред публицисти в Киев съветникът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън.

През 2008 година държавното управление на президента Джордж Буш предложи на Украйна и други страни участие в НАТО, само че европейските съдружници не се съгласиха. Сега нашето държавно управление интензивно преглежда този въпрос за Украйна. Направени бяха няколко стъпки, само че доста зависи от самата Украйна, сподели Болтън, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Президентският консултант означи, че Украйна е постигнала прогрес, само че следва още доста работа.

Болтън съобщи, че американските наказания против Русия ще се запазят, до момента в който Москва не промени държанието си, показва Ройтерс. Съветникът споделил на украинския държавен глава Петро Порошенко, че Москва не би трябвало да се меси в украинските президентски избори следващата година.

На конференцията в Киев Болтън акцентира, че за споразумяване на спора в Донбас е належащо да бъдат спазвани договореностите от Минск.

Той означи също, че украинското държавно управление и други европейски страни би трябвало да търсят опция на " Северен поток-2 ".

Според Болтън Киев би трябвало да намерения да предложения американски компании, които да създадат изследвания за газ в Украйна.

Един от въпросите, обиден от Доналд Тръмп във връзка със " Северен поток ", е освен икономическото, а и стратегическото значение на казуса, което е обвързвано с монопола на доставчика на извънредно значими енергийни запаси, добави Болтън. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР