Перник вече е под воден режим заради пресъхващия язовир Студена.

...
Перник вече е под воден режим заради пресъхващия язовир Студена.
Коментари Харесай

Как в училищата в Перник се справят с режима на водата?

Перник към този момент е под воден режим поради пресъхващия язовир " Студена ". Хората ще разполагат с вода по 10 часа дневно - заран сред 5 и 10 часа и вечер от 17 до 22 часа.

Запасиха ли се жителите и по какъв начин се оправят с изключителната обстановка?

Вижте повече в директното включване на Паулина Найденова

Перник

Основно учебно заведение " Св. Иван Рилски " се намира в центъра на града. Тук вода към момента има за разлика от кварталите, които се намират в по-горната част, където хората споделят, че от през вчерашния ден няма вода. Над 60 000 души ще бъдат наранени от водния режим.

Управителят на кухнята, която зарежда множеството учебни заведения в Перник и близките села успокои родителите и децата на територията на Пернишка община, че ще продължат работа. " Подсигурена е аварийна вода, подсигурени са препарати за стерилизация на ръце и на всевъзможни повърхности, тъй че проблеми няма да има ", сподели шефът.
Бойко Свиленов, шеф на ОУ " Св. Иван Рилски ": Към момента сме основали всички нужни условия. Във всеки хигиеничен възел имаме по 2 бидона с по 200 литра - единият с чиста вода, другият с подготвен разтвор, тъй като имаме желание да усилим дезинфекционната активност. Във всеки хигиеничен възел имаме и дребен бидон с канела, от който децата ще си мият ръцете. В тази обстановка сме помолили родителите да обезпечават вода за пиянство на децата от у дома.
Кметът на Перник по-рано в ефира на Българска национална телевизия сподели, че ще има непрекъснат надзор на това какъв брой вода се харчи и какъв брой се икономисва, а също по този начин сподели, че самият той ще сезира прокуратурата, с цел да се разбере кой е отговорен за стигането до режима в Перник.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Липсата на задоволително информация от ВиК-дружеството докара до това ние да гадаем и да се популяризират разнообразни клюки на територията на общината. Но през днешния ден аз ще сезирам прокуратурата за аргументите, довели до тази тежка рецесия, пред която са изправени перничани.
Кметът на Перник сподели, че следва съд, в случай че ВиК-дружеството не съблюдава авансово решения режим. Работи се и по това да се сътвори опция за града - това може да стане от язовир " Долна Диканя ", като към момента се чакат пробите дали водата е годна за пиянство.

Гражданите в Перник приготвят митинг в сряда.
 Воден режим от през днешния ден в Перник и района Воден режим от през днешния ден в Перник и района
Перник на воден режим от през днешния ден поради пресъхващия язовир "Студена ". Хората ще разполагат с течаща вода по 10 часа дневно - заран сред 5 и 10 часа и в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР