Перките на вятърната мелница Мулен Руж, една от най-известните забележителности

...
Перките на вятърната мелница Мулен Руж, една от най-известните забележителности
Коментари Харесай

Перките на вятърната мелница Мулен Руж в Париж се срутиха

Перките на вятърната мелница " Мулен Руж ", една от най-известните забележителности в Париж, са се срутили през нощта, оповестиха пожарникари, единствено няколко месеца преди френската столица да бъде хазаин на Олимпийските игри, съобщи Агенция Франс Прес.


Няма заплаха от по-нататъшно сриване, обявиха парижките пожарникари. Причината за случая към момента не е известна.

" За благополучие това се случи след затварянето ", съобщи чиновник на „ Мулен Руж “ при изискване за анонимност.

" Всяка седмица техническите екипи на кабарето ревизират механизма на вятърната мелница и не видяха никакви проблеми ", сподели източникът и добави, че няма повече информация за повода за сриването.

" Подобен случай се случва за първи път, откогато кабарето е отворило порти на 6 октомври 1889 година, сподели източникът.

Снимки в обществените медии демонстрираха устройството за остриета да лежи на улицата долу, като някои от остриетата бяха леко огънати от очевидното рухване.


Кабарето " Мулен Руж ", с присъщите си червени лопатки на вятърна мелница, се намира в северната част на Париж и е една от най-посещаваните забележителности в града.

Известно като родното място на модерната танцова форма кан-кан, то отваря порти през октомври 1889 година в подножието на хълма Монмартър.

Бързо се трансформира в шлагер и прекъсването, с цел да разгледате фасадата му или да посетите зрелище вътре, е наложително в листата на множеството туристи с неща, които би трябвало да се създадат във френската столица.

Инцидентът ще ускори опасенията дали Париж, един от най-посещаваните градове в света, е подготвен да одобри хилядите хора, които ще се спускат през юли-август за Олимпийските игри.

Единственият сериозен случай, който забележителността е претърпяла, е пожар, избухнал по време на строителните работи през 1915 година, който постанова затварянето на обекта за девет години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР