Перилните препарати и памперсите в Турция излизат на сметка, както

...
Перилните препарати и памперсите в Турция излизат на сметка, както
Коментари Харесай

Кои стоки излизат най-евтино: БГ шопинг маниаци оставят по 3...

Перилните препарати и памперсите в Турция излизат на сметка, както и доста други артикули

Броят на българските жители, посещаващи Одрин, е повишен доста след указа на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в края на предишния месец, с който бе позволено на българските жители да пътуват в Турция единствено с персонални карти.

" По към 20 хиляди български туристи посещават Одрин в почивните дни. Преди публикуването на президентския декрет броят им варираше сред 12 и 16 хиляди седмично. Те способстват в огромна степен за развиването на града от икономическа позиция “, разяснява ръководителят на Търговско-промишлената палата в града Реджеп Зъпкънкурт, представен от Българска телеграфна агенция. Увеличен е и броят на еднодневните туристи, които идват заран в града за покупки и се връщат вечерта, регистрират от палатата.

Българите харчат приблизително сред 100 и 150 евро на човек за покупки и храна в града. Допълнително те вършат разноски за нощувки и занимания.

Председателят на Търговската палата обаче предизвестява, че сега има засилен поток по границата от завръщащите се в европейските страни турски жители.

По думите му, упованията са, че до края на тази година броят на българските туристи, посещаващи Одрин, ще стигне към 3 млн. души.

Пътуването на българи до Одрин внезапно се усили последните две години със спада на турската лира. По време на пандемията даже някои от огромните магазини в Одрин заплащаха PCR теста на българите, в случай че в подмяна създадат покупки над избрана стойност.

В последната година турската лира удря рекордни дъна все по-надолу след рокади в централната банка, политика на ниски лихвени проценти и инфлация от близо 80%. В момента една турска лира се продава за към 11 стотинки, което още повече се харесва на БГ шопинг фанатиците. Тези дни всеобщо се пътува до комшийската страна за подготовка за първия образователен ден. Оттам се купуват спортни екипи, маратонки, обувки, раници, та даже и тетрадки, описват локалните.

Все още на сметка излизат перилните препарати и памперсите в Турция. В огромен хипермаркет да вземем за пример пакет от 60 броя еднократни пелени за бебета с тегло сред 12 и 17 кг костват 153 лири. Това прави към 17 лв., освен това става въпрос за маркови памперси. Течен препарат за пране, който съгласно етикета ще стигне за 66 пускания на пералня, коства 110 лири, или 12 лв.. Прах за пране пък, в разфасовка от 3 кг, е 62 лири, или към 7 лв.. За съпоставяне - същата разфасовка, само че турско произвеждане, пада на 40 лири, или на 4.50 лв..

Когато олиото у нас чупеше ценови върхове, доста българи мъкнеха тенекии от прилежащата страна. В момента 5 литра в Одрин се продава за 200 лири, или 22 лв.. Така литърът излиза по 4.40 лв.. Зехтинът, естествено, е по-скъп - 310 турски лири /34 лева/ за 5 литра.

От години българите вършат и по-мащабни покупки от Одрин като на мебели да вземем за пример, като има профилирани компании, които се ангажират да купят определеното по фотография в уеб страницата и да го доставят до адрес в България. Така да вземем за пример комплект спално обзавеждане с доставка до Пловдив излиза 5250 лв.. То включва шесткрилен дрешник, тоалетка с огледало, две нощни шкафчета, спалня плюс матрака, излиза наяве от интернет предложения. 

Еднодневен тур за 35 лв.

Туроператорите сполучливо пълнят рейсове към Одрин. Цената е малко по-висока от преди, всеобщо се върти към 35 лв. за еднодневно пътешестване. Обикновено програмата включва посещаване на т.нар Борса, Mall Erasta, Margi Autlet и Синия Пазар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР