Перфектната работа не съществува. Дори професиите, които за някои хора

...
Перфектната работа не съществува. Дори професиите, които за някои хора
Коментари Харесай

5 неща, които всеки заслужава да получи от своето работно място

Перфектната работа не съществува. Дори специалностите, които за някои хора наподобяват сякаш излезли непосредствено от техните фантазии, в реалност имат своите дефекти. В последна сметка точно това е повода всяка работа да се заплаща.

Въпреки че най-вероятно в никакъв случай няма да бъдете изцяло удовлетворени от всеки един аспект на вашата работа, има няколко неща, които всеки човек заслужава да получи от своята работа (освен несъмнено заплащането, с което да покрива своите разходи).

За някои слагането на спомагателни условия към работата може да звучи като взискателност и колебливост, само че истината е, че парите сами по себе си не са задоволителни, с цел да стимулират хората да дават най-хубавото от себе си на работното място.

Погледнете на нещата по този метод: вие ще инвестирате огромна част от вашето време, внимание и сила в работата си. Това значи, че работната среда, основана от компанията, би трябвало да дава отговор на няколко базови критерия, които да подсигуряват положителното ви показване.

Това не са преимущества и облаги, на които би трябвало да се радват единствено най-успешните чиновници, а нещо, което заслужава всеки един работещ човек.

1. Здравословна и безвредна работна среда

Нека стартираме с най-основното - всеки човек заслужава да се усеща спокоен и предпазен на работното място. Работната среда във вашата компания би трябвало да ви разрешава да бъдете достоверни, без да се притеснявате, че това може да ви навреди по някакъв метод. Трябва да осъзнаете, че няма нищо безразсъдно и претенциозно в това да очаквате да се чувствате сигурни на работното място.

Никой не би трябвало да отива на работа с мисълта, че някой негов сътрудник може да му забие нож в гърба или да го упрекна за нещо, което не е направил. Всеки човек заслужава едно главно равнище на почитание и фирмена просвета, която не е захласната от токсични връзки и непрекъснати спорове.

2. Шеф, който се интересува от вашето развиване

Когато става въпрос за кариерата, шефът ви би трябвало да бъде вашият най-съществен съдружник. Той би трябвало да е наясно с вашите потребности, стремежи и проекти за професионален напредък и да ви дава нужната поддръжка и упътвания, постоянно когато може.

Ако смятате, че ръководителят ви омаловажава вашите достижения, дава рецензии, в който няма нищо градивно, и въобще не се интересува от вашето развиване и напредък, то би трябвало да знаете, че имате цялостното право да бъдете недоволни и да желаете освен това. Не е наложително шефът ви да бъде вашият максимален покровител, само че той би трябвало да пази вашите ползи, да дава отговор на вашите въпроси и да изслушва вашите проблеми и претенции.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР