Пентагонът заяви, че временно спира доставките на самолети F-35 на

...
Пентагонът заяви, че временно спира доставките на самолети F-35 на
Коментари Харесай

Пентагонът спира доставките на F-35, след като откри компонент, произведен в Китай

Пентагонът съобщи, че краткотрайно стопира доставките на самолети F-35 на Lockheed Martin Corp, откакто е научил от производителя, че в съставен елемент на стелт изтребителя има сплав, създадена в Китай, което нарушава федералните правила за придобиване на отбранителни артикули, съобщи CNN.

Пентагонът съобщи, че магнитът, съдържащ сплав, употребена в част от интегрирания енергиен пакет, не съставлява проблем за сигурността.

" Потвърдихме, че магнитът не предава информация и не нарушава целостта на самолета и че няма опасности за продуктивността, качеството, сигурността или сигурността, свързани с този проблем, и че летателните интервенции за намиращия се в употреба флот на F-35 ще продължат обикновено ", съобщи представителят на Министерството на защитата Ръс Гьомаер.

 Пентагонът съобщи, че Lockheed Martin към този момент е намерил различен източник на сплавта за бъдещи доставки.

Дружеството непринудено е докладвало за несъответствието и сега се прави инспекция, с цел да се откри по какъв начин се е случило това. Пентагонът не разкрива какъв брой от доставките на самолети са забавени и какъв брой от тях са с китайска сплав. По проект компанията би трябвало да достави до 153 F-35 през 2022 година, а до момента е доставила 88.

F-35 е един от най-модерните изтребители в света. Съединени американски щати експлоатират стотици самолети, които се оферират в три конфигурации: F-35A с стандартно политане и кацане, ръководени от ВВС; F-35B на морската пехота, които могат да кацат вертикално; и F-35C, конфигуриран за интервенции на самолетоносачи.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР