Пентагонът с нови умни разработки. Специалисти работят върху създаването на

...
Пентагонът с нови умни разработки. Специалисти работят върху създаването на
Коментари Харесай

Нови умни разработки на Пентагона

Пентагонът с нови " умни " разработки. Специалисти работят върху основаването на „ умни ” бинтове, растящи хеликоптерни площадки и уред, който извлича питейна вода от въздуха. Това заяви по време на интернет-брифинг Питър Хайнем - шеф на държавната организация DARPA, занимаваща се с развиването на нови технологии в американската войска.
Едно от предпочитаните посоки в активността на организацията са биотехнологиите, да вземем за пример развъждане на площадка за кацане на хеликоптери. Както осведоми ТАСС, Хайнем не е споделил елементи по отношение на самия развой на основаване на такава площадка, а е загатнал само, че не става въпрос за потребление на „ тежкотоварна техника и заливане с бетон ”.
Разработеният от DARPA способ разрешава избрана примес просто да бъде разпръсната „ по тревата, пясъка или каквато повърхнина има ”, а след няколко дни на това място към този момент ще се появи хеликоптерна площадка. Този способ ще разреши да се усъвършенства оперативната еластичност на американската войска, което е значим фактор.
Друг „ интелигентен ” апарат, върху който се работи, е устройство, което употребява доста малко сила и има способността да „ извлича ” питейна вода даже от относително изсъхнал въздух.
Агенцията работи и по стратегия „ Healer ” (Лечител), която е ориентирана към лекуване на такива типове пострадвания, които получават военнослужещите при носене на бронежилетки в резултат на раняване при гърмеж. Такива рани нормално зарастват доста мъчно.
Една от разработките е „ интелигентен ” бинт, който схваща и усеща, когато се употребяват разнообразни химически субстанции, третира се раната и мястото към нея, с цел да се реализира бързо зарастване.
Според Хайнем, двата огромни казуса, с които се сблъскват Съединени американски щати при разгръщането на войски в чужбина, е непълен сън и стомашни неразположения, породени от храна или микроби.
DARPA се занимава с намирането на решения точно на такива въпроси – по какъв начин по-бързо да се поправя цикълът сън – бодърстване и по какъв начин по-бързо може човек да се приспособява към него. Агенцията се занимава също с огромни разработки в региона на роботиката, предопределена за потребление във вода, под вода и във въздуха, да вземем за пример кораби, за които не е належащо човешко наличие на борда. В обозримо бъдеще от ден на ден внимание ще се отделя на стратегии в региона на изкуствения разсъдък, мобилни връзки от пето потомство, квантова изчислителна техника и други, обобщава БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР