Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за подмяна на оръжията, които

...
Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за подмяна на оръжията, които
Коментари Харесай

Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за оръжия за Украйна са на привършване

Пентагонът предизвестява Конгреса, че парите за замяна на оръжията, които Съединени американски щати са изпратили в Украйна, са на изчерпване и към този момент е заставен да забави снабдяването на някои войски, се споделя в писмо, изпратено до водачите на Конгреса, оповестява " Асошиейтед прес ".

В писмото, получено от Асошиейтед прес, се упорства Конгресът да добави финансирането за Украйна. През уикенда Конгресът предотврати прекъсването на работата на държавното управление, като одобри законопроект за краткосрочно финансиране, само че от него отпадна всякаква помощ за Украйна в борбата против Русия.

Финансовият инспектор на Пентагона Майкъл Маккорд съобщи пред водачите на Камарата на представителите и Сената, че са останали 1,6 милиарда $ от 25,9 милиарда $, които Конгресът е планувал за попълване на американските военни ресурси, постъпващи в Украйна. Оръжията включват милиони артилерийски снаряди, ракети и снаряди, които са от решаващо значение за контраофанзивата на Украйна, целяща да си върне териториите, добити от Русия във войната.

Освен това Съединени американски щати разполагат с още към 5,4 милиарда $, с цел да дават оръжия и съоръжение от своите ресурси. Съединени американски щати към този момент щяха да са изчерпали тези средства, в случай че Пентагонът не беше осъзнал по-рано тази година, че е надценил към този момент изпратеното съоръжение, освобождавайки към 6,2 милиарда $. Част от тях бяха изпратени през последните месеци.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР