Пентагонът отхвърли предложението на Полша да прехвърли своите изтребители МиГ-29

...
Пентагонът отхвърли предложението на Полша да прехвърли своите изтребители МиГ-29
Коментари Харесай

Пентагонът отхвърли предложението на Полша за доставяне на изтребители МиГ-29 на Украйна

Пентагонът отхвърли предлагането на Полша да трансферира своите изтребители МиГ-29 на Съединени американски щати за доставка в Украйна, съобщи Си Ен Ен.

Говорителят на Пентагона Джак Кърби съобщи, че предлагането не е „ рационално “ единствено няколко часа, откакто полски представители обявиха, че държавното управление е готово да даде всички свои изтребители МиГ-29 на американските военновъздушни сили във военната база „ Рамщайн “ в Германия, след което те да бъдат предоставени на Украйна.

„ За нас просто не е ясно дали има основна аргументация за това ", сподели Кърби. „ Ще продължим да се консултираме с Полша и другите ни съдружници от НАТО по този въпрос и за сложните логистични провокации, които той слага, само че не считаме, че предлагането на Полша е рационално ", добави той.

Кърби сподели, че решението за прекачване на притежавани от Полша самолети в Украйна „ в последна сметка зависи от полското държавно управление “, като добави, че предлагането демонстрира какъв брой комплицирана е обстановката, защото Русия насочи закани към страните, предоставящи   оръжия на украинците.

Идеята, изложена от Полша, е прекомерно рискована, сподели още Кърби, защото Съединени американски щати и НАТО се стремят да избегнат пряк спор сред алианса и Русия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР