Пентагонът оповести резултатите от 30-дневна проверка, с която на практика

...
Пентагонът оповести резултатите от 30-дневна проверка, с която на практика
Коментари Харесай

Пентагонът се освободи от отговорност след тайното лечение на Лойд Остин

Пентагонът оповести резултатите от 30-дневна инспекция, с която на процедура се освобождава от отговорност по отношение на тайните хоспитализации през декември и януари на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, съобщи Ройтерс.

Докладът надали ще потуши политическия възторг или ще смекчи предстоящите чувания на Остин от страна на американските законодатели по-късно тази седмица. Шефът на Пентагона ще се яви пред комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, с цел да бъде изслушан по въпроса.

Остин не бе съобщил даже на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в за интервенцията си от рак на простатата през декември, както и за последвалата хоспитализация през януари, отбелязва Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

В инспекцията, осъществена от чиновници на Пентагона, се споделя, че " нищо от проученото по време на инспекцията не е посочило признаци за неприятни планове или опит за замазване на ситуацията ". Остин също прегледа отчета.

По-рано този месец Остин се извини, че не е съобщил авансово на президента и на висши военни за неотдавнашната си диагноза за рак на простатата, като добави, че страхът за здравето, който е изпитал, е бил същински удар.

Законодателите от двете партии подлагаха на критика Остин за това, че не е съобщил за диагнозата си, както и за последвалата хоспитализация. Някои видни републиканци, в това число някогашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, приканиха Остин да бъде отхвърлен от поста.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР