Пентагонът очерта червени линии по отношение на използването на изтребителите

...
Пентагонът очерта червени линии по отношение на използването на изтребителите
Коментари Харесай

От САЩ определиха червените линии за украинските Ф-16

Пентагонът очерта " червени линии " във връзка с потреблението на изтребителите Ф-16, които ще бъдат предоставени на Украйна от западните й съдружници, с цел да се пази от Русия, която има предимство в небето. 

Това заяви профилираният уебсайт ArmiyaInform, базирайки се на думите на представителя на Министерството на защитата на Съединени американски щати Патрик Райдър в изявление за " Радио Свобода ".

Отговаряйки на въпрос по отношение на рестриктивните мерки върху потреблението на Ф-16, Райдър отговори, че съгласно западните страни това би трябвало да става единствено в границите на суверенната територия на Украйна.

По думите му след приемането на самолетите " Украйна ще разполага с неповторим въздушен капацитет, който има за цел да се концентрира върху отбраната на нейната суверенна територия и в границите на суверенните й граници “.

Наскоро румънският президент Клаус Йоханис утвърди образованието на украински водачи на изтребители Ф-16 в образователен център на територията на Румъния.

Той също по този начин даде единодушие за превозване на интернационална военна помощ за Украйна през територията на страната. 

Този въпрос скоро би трябвало да бъде прегледан на среща на водачите на двете камари на румънския парламент. 

На 11 март The New York Times заяви, че първите шест изтребителя F-16 ще бъдат доставени на Украйна до лятото на тази година.

 Според изданието се чака дванадесет украински водачи да бъдат подготвени за бойни полети с Ф-16 до лятото, след 10-месечно образование в Дания, Англия и Съединени американски щати.

Западните съдружници дадоха обещание на Киев почти 45 изтребителя от този модел. 

Освен това изданието твърди, че украинските водачи към момента не са пристигнали в образователния център в румънската авиобаза " Фетещи ", на 150 километра източно от Букурещ, само че пилотите-инструктори са подготвени и чакат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР