Пентагонът не бил обмислил достатъчно векторите за атака над САЩ

...
Пентагонът не бил обмислил достатъчно векторите за атака над САЩ
Коментари Харесай

Американски генерал се притеснява, че Китай може да ни атакува от Луната

Пентагонът не бил обмислил задоволително векторите за офанзива над Съединени американски щати оттатък геостационарна орбита
Антъни Масталир е бригаден военачалник от Космическите сили на Съединени американски щати. Освен това той командва индо-тихоокеанската формация на най-новия клон на щатската войска. Както оповестява военният уеб страница Defense One, Масталир е обезпокоен, че Китай може да не съблюдава десетилетния галактически контракт, който е срещу милитаризацията на космоса.

" Любопитен съм, има ли вектори на офанзива, които не сме обмислили или които би трябвало да обмислим? ", пита Масталир.

По думите му изненадваща офанзива може да пристигна оттатък геостационарна орбита или от Луната.

" Бих бил по-загрижен тъкмо за това какви са тези нови орбити, за наличието на Луната и за евентуалните вектори на офанзива към нашите обичайни оперативни орбити. "

Генералът надалеч не е самичък в опасенията си по отношение на лунните упоритости на Китай, които набъбнаха дружно със личните проекти на Съединени американски щати да се върнат на Луната през идващите няколко години с задачата на НАСА " Артемида ".

Китай обаче отхвърля американските изказвания, че желае да употребява Луната за военни цели. Както Bloomberg заяви предишния месец, китайски представител на защитата упрекна Съединени американски щати, че " употребяват по този начин наречените закани от други народи като опрощение за разширение на личната си военна мощност " по време на конференция в отговор на обвиняванията.

Предстоящото създаване на лунни бази от Съединени американски щати, Китай и други страни сигурно ще увеличи геополитическото напрежение на Земята.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР