На живо: САЩ започват обучение на украински пилоти F-16 през септември

...
Пентагонът каза в четвъртък, че ще започне обучение на украински
Коментари Харесай

Пентагонът каза в четвъртък, че ще започне обучение на украински пилоти F-16 в Съединените щати от следващия месец, за да могат да използват модерния самолет срещу руските сили. Украйна отдавна търси тези сложни изтребители, за да се бори по-добре с руската инвазия, и сега е ангажирана в прекъсната контраофанзива, целяща да си върне земя, държана от руските сили. Прочетете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

04:00 сутринта: Русия твърди, че е осуетила ракетен удар в Калуга

Противовъздушната отбрана е осуетила украинска ракетна атака в района на Калуга югозападно от Москва и няколко дрона са били унищожени край Крим, съобщиха руските власти в петък, без да доклади за щети или жертви.

Ракета, изпратена от Киев, „бе открита и унищожена от системите за противовъздушна отбрана над територията на Калужка област“, ​​се казва в изявление на московското министерство на отбраната.

Калуга граничи с Московска област, която има наскоро беше обект на атаки с дронове почти всеки ден според руските власти.

01:00 сутринта: Байдън и Зеленски обсъждат обучението на F-16 на украински пилоти на изтребители 

Президентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна Володимир Зеленски обсъдиха начало на обучение за украински пилоти за управление на изтребители F-16, каза Белият дом.

Байдън и Зеленски също обсъдиха ускорено одобрение за други нации да прехвърлят своите изтребители F-16 на Украйна, каза Белият дом.

Ключови събития от четвъртък, 24 август:

Руският президент Владимир Путин похвали шефа на наемниците Евгений Пригожин като талантлив бизнесмен в четвъртък и каза, че желае да изрази искрени съболезнования на семействата на загиналите в самолетна катастрофа ден по-рано. Думите на Путин дойдоха, когато Зеленски отбеляза деня на независимостта на страната си с обръщение, в което поздравява украинците и възхвалява военния персонал, който отблъсква руските сили. Пентагонът обяви в четвъртък, че Съединените щати ще започнат летателно обучение за украински пилоти на самолети F-16 през октомври.

Прочетете вчерашния блог на живо, за да видите как се развиха събитията от деня.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР