Пенсионираният контраадмирал на турските военноморски сили Джихат Яйчи алармира за

...
Пенсионираният контраадмирал на турските военноморски сили Джихат Яйчи алармира за
Коментари Харесай

Огромна катастрофа грози Босфора

Пенсионираният контраадмирал на турските военноморски сили Джихат Яйчи сигнализира за заплаха от огромна злополука в пролива Босфора заради съществуването на плаващи мини в Черно море. Според него е явно, че те са пуснати в морето от украинска страна.

ФСБ на Русия означи, че украинските военни след началото на съветската специфична интервенция в Украйна са конфигурирали близо 420 мини на подстъпите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. Службата не изключва опцията за третиране на дерайлирали мини в Босфора и по-нататък в моретата на Средиземноморския басейн заради съществуване на течения.

„ Вземат се нужните ограничения. Няма обаче 100% гаранция за сигурност. Ако една от тези мини падне в протока, това ще докара до гибел на хора и злополука. Като се има поради, че 2.5% недопечен нефт се доставят на света през нашите протоци, то това би било сериозно за света. Ако един от корабите, пренасящи избухливи товари, взриви мина в Босфора, ще има огромни последици ", сподели контраадмирал Герчек Гюндем, представен от Герцек Гюндем.

Според него " напълно явно е, че украинската страна е пуснала мините в морето ". „ Няма причина Русия да пусне тези мини. Защо Русия ще се намесва в личната си търговия, оставяйки мини в Черно море? Русия обезпечава превозване по море, както на недопечен нефт, сила, зърно ", по този начин и на други експортно-вносни артикули. С други думи, мините засягат най-сериозно морската търговия на Русия. Освен това Украйна няма военни кораби. Защо Русия ще слага мини в морето, с цел да се намесва в Украйна? Следователно е явно, че Украйна е напуснала тези мини “, сподели Ячи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР