Пенсионерските съюзи у нас се обявиха против либерализацията на енергийния

...
Пенсионерските съюзи у нас се обявиха против либерализацията на енергийния
Коментари Харесай

Пенсионерските съюзи негодуват срещу излизането на свободния пазар на ток и въвеждането на еврото

Пенсионерските съюзи у нас се оповестиха срещу либерализацията на енергийния пазар, отпадането на нощната цена за електропотребление и ускореното въвеждане на еврото в България , съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят на пенсионерските съюзи Велизар Енчев разясни, че с признатите промени в Закона за енергетиката се планува всички битови консуматори да излязат на през 2026 година, а от първи юли тази година Националната електрическа компания да престане да бъде публичен снабдител на електрическа енергия.

Според него, в случай че потребителите излязат на свободния пазар на ток, то половината пенсионери у нас ще бъдат подложени на енергиен геноцид . По думите му, в случай че плануваното отпадане на нощната цена на тока се случи към един милион пенсионери ще се върнат в 19 век и " ще преминат на свещи.

Енчев уточни, че България като най-болната страна в Европейския съюз (ЕС), няма финансовия, икономическия или обществения запас, с цел да си разреши отвод от лв. и. Според него е добре страната ни да влезе в еврозоната, когато приходите и пенсиите у нас се изравнят с тези в Централна и Източна Европа.

По отношение на той означи, че Българска социалистическа партия са създали най-хубавото предложение. Подкрепяме да се дадат 100 лева на всички пенсионери с минималната пенсия, сподели още Велизар Енчев.
 Българска социалистическа партия отсрочва с година либерализацията на енергийния пазар
Българска социалистическа партия отсрочва с година либерализацията на енергийния пазар

Фондът за сигурност на енергийната система е изпразнен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР