Пенсионерите от Благоевградска област масово ползват допълнителните пари, изплатени към

...
Пенсионерите от Благоевградска област масово ползват допълнителните пари, изплатени към
Коментари Харесай

Пенсионерите се запасяват с храна за зимата

Пенсионерите от Благоевградска област всеобщо употребяват спомагателните пари, изплатени към пенсиите, за презапасяване с хранителни артикули, написа " ".

“Купуваме брашно, захар, олио, ориз, тоалетна хартия и други трайни артикули, тъй като ни е боязън от покачването на цените. Рязко се повишават, всяка седмица има покачване, а магазинерите споделят, че и още ще нарастват. Затова се запасяваме, та да изкараме зимата.

Годините и времето ни е научило да оцеляваме при кризи”, описа 78-годишната баба Надежда, претрупала количка в квартален магазин.

Жената купува и 10 кг извара, за която споделя, че ще затвори в буркани.

Пенсионерите се ядосват и на цената на хляба, тъй като хем върви нагоре, хем е фалшив, съгласно тях. Заводският самун е най-евтин в Благоевград и той се продава за 1,40 лева Бабите обаче декларират, че в случай че нарастне самуна, ще вършат питки, по тази причина и пазарят брашно.

Възрастните в Благоевград от дълго време са спрели да пазарят прясно мляко от комерсиалната мрежа заради високите цени. В града още веднъж се появиха уличните млекари, които продават домашно прясно мляко за левче литъра. Пенсионерите подготвят от него кисело мляко, домашно сирене и кашкавал.

С тези пенсии нямаме излаз, върнахме се с години обратно, жали се баба Надежда.

Вълната на презапасяване се оказа всеобща и в други градове в района. Хората влагат спомагателните пари в артикули, с цел да преживеят зимата. Притесняват се и за цената на електрическата сила, тъй като множеството се отопляват с радиатори. Някои получават енергийни помощи поради беднотия, само че други нямат никакви добавки за топлото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР