Пекинският институт за технологии наскоро получи 500 милиграма лунни проби,

...
Пекинският институт за технологии наскоро получи 500 милиграма лунни проби,
Коментари Харесай

Китай търси подходящи материали и технологии за изграждането на изследователска станция на Луната

Пекинският институт за технологии неотдавна получи 500 мг лунни проби, доставени от задачата „ Чан‘ъ-5 “, и се готви да ги изследва с концепцията да помогне в напъните за построяването на изследователска станция на Луната, разказва .

„ Тъй като сега потенциалът на ракетите е стеснен, а разноските за превоз сред Земята и Луната високи, от значително значение е да се употребяват материали от Луната в строителството на изследователската станция. Това значи, че лунната почва ще служи като главен материал “, сподели Шън Дзюн, професор в Училището по машинно инженерство към института. Той добави, че научните проучвания ще се проведат на два стадия. По време на първия ще се проучат главните физични свойства на пробите, в това число оптични и електромагнитни характерности. След това ще бъдат изследвани повърхностните свойства на частиците от лунната почва и ще се търсят най-подходящите технологии за 3D щемпел и материали, показва Радио Китай.

Технологията за отливки на лунна почва е изправена пред голям брой провокации като съгласуемост на материалите, непоклатимост на сместа и надеждност на печата. Лунните проби няма да се употребяват за строителните опити. Вместо това екипът възнамерява да създаде реплика на лунна почва със съществуващите на Земята материали и непрестанно да усъвършенства методите за разработка и строителните техники въз основата на данните от разбора на лунните проби.

Мисията „ Чан‘ъ-5 “ бе изстреляната през ноември 2020 година и се завърна на Земята през декември същата година. През юли 2021 година на учените бяха предоставени пет партиди лунни проби за изследвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР