Пекин. В Китай започнаха съвместните учения на Народноосвободителната армия на

...
Пекин. В Китай започнаха съвместните учения на Народноосвободителната армия на
Коментари Харесай

CGTN: В Китай започнаха съвместните руско-китайски военни маневри

Пекин. В Китай започнаха взаимните учения на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК) и Въоръжените сили на Русия „ Запад. Взаимодействие-2021 “, оповестява в понеделник организация CGTN .

Маневрите се организират на полигона Цинтунся в Нинся-Хуейския самостоятелен регион в Северен Китай. Задействани са към 13 хиляди военнослужещи и 400 единици военна техника.

Съобщава се, че преди главните маневри са извършени обособени учения за водачи и танкисти.

Екипажи на многоцелеви изтребители от потомство 4++ Су-30СМ са изпълнили авиационни удари по условни наземни цели с осколочно-фугасни бомби, а също така са отработили модерно отбягване от средствата за противовъздушна защита на съперника. Всички задачи са изпълнени взаимно с китайските изтребители „ Дзян 11 “ и „ Дзян 7 “.

Руските танкисти са усвоили основите на ръководство и употреба на междинен колесен танк и други бронирани машини на НОАК.

Според Global Times за времето на учението е образувано общо военно командване. Личният състав на двете страни се опознава и овладява взаимоотношението на авиацията, артилерията и бронираните елементи. Създадени са взаимни екипи за тестване на способността да организират взаимно разузнаване, ранно разкриване на електронна офанзива и заличаване на съперника. Отработват се също кацания и излитания на десантни подразделения и реализиране на десант. Провеждат се и многокилометрови маршове през кръстосан терен.

Пекин обръща внимание на обстоятелството, че по едно и също време с китайско-руските учения Съединени американски щати и техните съдружници стартират своите маневри, с цел да бъдат подготвени, както декларира Вашингтон, да отхвърлен експанзията по доста фронтове. Според вестник Stars and Stripes американският флот е почнал най-голямото си обучение от 40 години насам. Целта е да се изпрати явен сигнал на Китай. Индо-Тихоокеанското командване на Съединени американски щати стартира учения дружно с Англия, Австралия и Япония. Освен това в Бенгалския залив ще се проведат американско-индийски маневри в края на август.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР