ПЕКИН Правителството на Китай предприема всички възможни мерки за спасяване

...
ПЕКИН Правителството на Китай предприема всички възможни мерки за спасяване
Коментари Харесай

Китай: Правим всичко възможно за Боян Петров

ПЕКИН

Правителството на Китай подхваща всички вероятни ограничения за избавяне на изчезналия в Хималаите български планинар Боян Петров, съобщи представителят на външното министерство на Пекин Гън Шуан. Предприемаме всички вероятни ограничения той да бъде открит “, съобщи дипломатът. Както той означи, Китай подхваща тези стъпки и координира дейностите с всички други страни, в това число и с България.

По-рано през днешния ден беше обявено, че в издирването на българския планинар ще се включат и два хеликоптера от Непал. Това съобщи режисьорът Поли Генчева, която се намира в региона. Тя успокои, че през днешния ден времето в региона е много по-добро, в сравнение с беше през миналите дни и това допуска по-активно търсене в региона.

Разрешение за излитането на машините от летището в Катманду към този момент е получено от китайските управляващи и е въпрос на час-два да бъде завършена документите, позволяваща избавителната акция по въздух.

В издирването на Петров на земята още веднъж ще участваха шестима души – тримата шерпи и тримата тибетски спасители, които го търсят от няколко дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР