ПЕКИН (AP) - На 53 години Гуан Джунлинг е твърде

...
ПЕКИН (AP) - На 53 години Гуан Джунлинг е твърде
Коментари Харесай

Работниците мигранти, които помогнаха за изграждането на модерен Китай, имат оскъдни или никакви пенсии и не могат да се пенсионират

ПЕКИН (AP) - На 53 години Гуан Джунлинг е прекомерно остарял, с цел да бъде нает повече във заводи. Но за служащи мигранти като нея неработенето не е алтернатива.

В продължение на десетилетия те идват от аграрни села, с цел да намерят работа в градовете. Работейки в цехове за изпотяване и строейки жилищни комплекси, в които в никакъв случай не биха могли да си разрешат да живеят, те изиграха жизненоважна роля в превръщането на Китай в икономическа мощ.

Докато остаряват, първото потомство служащи мигранти се бори да откри работни места в забавяща се стопанска система. Много са финансово затруднени, тъй че би трябвало да продължат да търсят.

„ Няма такова нещо като „ пенсиониране “ или „ пенсии “ за селските хора. Можете да разчитате единствено на себе си и да работите “, сподели Гуан. „ Кога можете да спрете да работите? Наистина не е, до момента в който не би трябвало да лежите в леглото и да не можете да вършиме нищо. “

Сега тя разчита на концерти за разчистване на дома, работи дълги дни, с цел да измъкне малко пари при положение...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР