Пеевски не е сам. И Цацаров не е сам. #КОЙ

...
Пеевски не е сам. И Цацаров не е сам. #КОЙ
Коментари Харесай

Цветан Василев: Магнитски означава край за Цацаров и блокирани активи на Пеевски в Дубай

Пеевски не е самичък. И Цацаров не е самичък. #КОЙ е система, в която явно вземат участие хора от някогашните служби. Това сподели ексбанкерът Цветан Василев в изявление за Youtube канала "Най-добрите ".

"Някои споделят, че този център сега е намерил своя кей в Библиотекарския институт. Наистина там са посъбрани. И Гестапото, и Цветлин Йовчев, и Стоян Денчев. Дали това са хората или има и други... Но те са пръснати на всички места. ДАНС работи като частна конструкция, която пази ползите на частни лица, било то и депутати, и министър председатели, и министри ", изясни някогашният мажоритарен притежател на КТБ.

Коментирайки банкрута на банката, той означи, че зад офанзивата е имало "холивудски сюжет ". Той почнал с измисления сюжет за опасността за ликвидиране. Главният прокурор Сотир Цацаров бил представител на офанзивата. "В това не трябва да има подозрения ", сподели ексбанкерът.

И продължи: "Дълбока е заблудата, че банката е била поддържана с държавни пари. При банкрута на банката се оказа, че те са под 5%. Едната група от държавните компании са били от енергетиката, а там не е имало такива пари, за каквито си приказваме. Другата група от компании, с които сме работили, са били от <инистерството на превоза. Не сме имали повече от 400-500 млн. лева от пари на държавни сдружения в банката. "

Василев разгласи, че против Делян Пеевски е стартирало второ следствие по закона "Магнитски ". И добави, че глобите от неоправдателна присъда по закона Магнитски ще бъде завършек на кариерата на Цацаров и блокиране на активите на Пеевски в Дубай.

"Корпулентният сигурно го чакат тежки времена. До фалирането на банката неизплатените от него активи са 700 млн. лева, а какъв брой още има, не мога да настоявам. Понеже се е изхитрил да не се появява на никое място и се доверява на тези, които го пазят, мога да го предупредя, че те доста бързо ще го изоставят, когато им замирише на пържено месо. Пеевски бе кредитиран първоначално за поръчителство на контракти с платежоспособни клиенти. Не ми е показан от Доган Пеевски. Към момента, към който пристигна при мен, беше част от младежкото придвижване на Симеон Сакскобургготски ", уточни още Цветан Василев.

По думите му Пеевски е банкрутирал "Булгартабак " и в случай че е трансферирал Водстрой и Хидрострой, тогава няма бизнес. "Защо се споделя, че е най-богатият и с най-вече активи? ", запита Василев.

Ексбанкерът предвижда, че Бойко Борисов няма да излезе цялостен от мъртвата хватка на Пеевски.

Цветан Василев съобщи още, че имал информация по какъв начин на публицистите от bTV и NOVA телевизия било неразрешено "да допират тематиката Магнитски ".

Василев изясни, че приложението му по делото в Държавния департамент на Съединени американски щати е подкрепена от сенатори и конгресмени. "Силно се надявам, че ще получат мощния пестник от там и мисля, че не съм единственият, който се надява на това. Вярвам, че в скоро време ще имаме решение по нашата тъжба ", сподели ексбанкерът.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР