Пеевски: Инспекторатът към ВСС незабавно да провери магистратите, пуснали на

...
Пеевски: Инспекторатът към ВСС незабавно да провери магистратите, пуснали на
Коментари Харесай

Пеевски: Инспекторатът към ВСС да разследва магистратите, пуснали на свобода изверга от Стара Загора

Пеевски: Инспекторатът към Висш съдебен съвет неотложно да ревизира магистратите, пуснали на независимост изверга от Стара Загора
„ Изключително засегнат съм от случилото се. Недопустимо е сходно безчовечие да се случва в цивилизована европейска страна. Според мен институциите в лицето на Инспектората към Висшия правосъден съвет неотложно би трябвало да се самосезират и да вземат ограничения “. Това съобщи пред БЛИЦ депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка зверството на Георги Николаев, обезобразил 18-годишното момиче в Стара Загора.

„ Категоричен съм, че Инспекторатът към Висш съдебен съвет би трябвало да се самосезира неотложно и да извърши свое лично следствие на магистратите, които са освободили садиста и са му разрешили да се разхожда свободно, след осъщественото от него закононарушение “, декларира Пеевски. „ По този метод на Николаев е била дадена опция да продължава да е рисков за хората и са основани предпоставки да пострадат и други почтени жители. На мнение съм, че би трябвало да се направи задълбочена инспекция по какъв начин една съдийка преценя, че зверството на Николаев съставлява лека телесна щета, в случай, че момичето е обезобразено и е в сериозно положение. Институциите не би трябвало да бездействат, а да обезпечават правдивост и успокоение на българските жители. Това е тяхното предопределение! “, разяснява депутата на придвижването.

Той твърди, че в случай че Инспекторатът към Висш съдебен съвет към този момент не се е самосезирал, Движение за права и свободи ще го направи в понеделник.

„ Първата работа на Народното събрание и на политиците през септември е да се инициира промяната на Инспектората на Висш съдебен съвет, който е с изминал мандат. Движение за права и свободи е виновна партия и съблюдава спазването на законността “, споделя още Пеевски.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР