OnlyFans: Кой е Леонид Радвински, неуловимият собственик на порно империя?

...
Печалбите на OnlyFans скочиха рязко през изминалата година и новините,
Коментари Харесай

Печалбите на OnlyFans скочиха рязко през изминалата година и новините, че собственикът й е спечелил над 300 милиона долара (£238 милиона) под формата на дивиденти предизвика нови въпроси за порнографския магнат.

Леонид Радвински е 41-годишен украинско-американски предприемач с приблизителна нетна стойност на $2,1 млрд.

Той купи компанията през 2018 г. от екипа на баща и син, Гай и Тим Стоукли, които я бяха стартирали две години по-рано с инвестиция от £10 000 ($12 500).

Смята се, че е платил милиони лири за това. Но кой е той и откъде са парите му?

Какво знаем за него?

Направо казано, много малко. Въпреки предпоставката на платформата, която притежава, г-н Радвински избира да запази личния си живот в тайна. Той не е давал много интервюта.

Въпреки очевидното отвращение към публичността, има намеци за живота му в профил в LinkedIn и личен уебсайт.

Според неговия LinkedIn г-н Радвински е инвеститор на рисков капитал, филантроп и технологичен предприемач, който има „специален интерес към нововъзникващите социални медийни платформи“.

В собствения си уебсайт г-н Радвински казва, че е прекарал последните две десетилетия в „изграждане на софтуерни компании и допринасяне за движението с отворен код“.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Родена в украинския пристанищен град Одеса, компанията на г-н Радвински дари за спасителните усилия в Украйна с помощта на криптовалута, а реалната стойност на дарението през 2022 г. достигна повече от $1,3 м, според CoinDesk.

Г-н Радвински казва, че дарява „огромно време, усилия и пари за каузи с нестопанска цел“, като благотворителни организации и технологични начинания .

Извън програмирането и филантропията, той „е запален читател, който винаги е готов за шахматна партия и е амбициозен пилот на хеликоптер“, се казва в неговия уебсайт.

Къде живее?

Семейството му се премества в Съединените щати, когато той е дете и се установяват в Чикаго, съобщи Daily Telegraph. Сега той живее в „слънчева Флорида“, но не знаем точно къде.

Форбс описва милиардера като женен мъж, но BBC не успя за да потвърди самоличността на съпругата си.

Бизнес история

OnlyFans не е първият бизнес на г-н Радвински, свързан с порнографската индустрия.

Г-н Радвински учи икономика в Северозападния университет, близо до Чикаго, Илинойс, и се дипломира през 2002 г. Оттогава предприемачът се е задълбочил в няколко проекта.

Преди да стане едноличен акционер в компанията майка на OnlyFans, Fenix, той основава бизнес за препоръчани уебсайтове, наречен Cybertania.

Според Forbes бизнесът е предлагал на потребителите връзки към пароли за съдържание, включително порнография, в началото на късните 90-те години.

Преди да се намеси за да купи OnlyFans, той притежаваше и успешен бизнес с уеб камери за възрастни.

Г-н Радвински не отговори на искане на BBC за интервю.

Коя е компанията зад OnlyFans?

Fenix, бизнесът, който притежава OnlyFans, все още е регистриран в Обединеното кралство, въпреки че г-н Радвински е базиран в САЩ.

Но главният финансов директор на компанията , Лий Тейлър, е базиран в Обединеното кралство, според записите на Companies House.

Публичните регистри показват, че инвеститорът и основател Гай Стоукли е подал оставка от компанията майка на OnlyFans, Fenix, през декември 2021 г.

През същия месец Тим Стоукли, синът на Гай, се оттегли като главен изпълнителен директор на OnlyFans, за да "преследва нови начинания".

Под ръководството на г-н Радвински собственост, OnlyFans процъфтява. Вече не се свързва само с порнография и някои от най-големите му създатели публикуват само безопасно за работа съдържание.

Колко пари прави OnlyFans?

Регистрираната в Лондон фирма заяви през август 2023 г., че печалбите преди данъци за периодът достигна 525 милиона долара спрямо 432 милиона долара през предходната година.

Само през изминалата година броят на творците в OnlyFans скочи с 47% до почти 3,2 милиона , докато броят на потребителите се е увеличил с 27% до близо 239 милиона.

Но платформата също е изправена пред критики и подновено внимание от страна на регулаторите и правителствата.

BBC News съобщи през 2021 г., че OnlyFans не успява да попречи на непълнолетни потребители да продават и да се появяват в нецензурни видеоклипове.

OnlyFans каза по това време, че неговите системи за проверка на възрастта надхвърлят нормативните изисквания.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР