Печалбата на стрийминг гиганта Netflix скочи до 2.3 млрд. долара

...
Печалбата на стрийминг гиганта Netflix скочи до 2.3 млрд. долара
Коментари Харесай

Печалбата на Netflix се изстреля след забраната за споделяне на пароли

Печалбата на стрийминг колоса Netflix скочи до 2.3 милиарда $ за първото тримесечие на годината. Това е растеж от близо 15% на годишна база, а компанията го изяснява основно с рестриктивните мерки в шерването на пароли. За интервала януари - март платформата има нови 9.3 милиона клиенти и по този начин общият им брой клиенти доближава 270 милиона.
Следене на клиенти
Компанията обаче заяви, че стопира да дава данни за броя на клиентите от идната година.

В ранните дни, когато имахме малко доходи и облаги, повишаването на клиентите беше мощен знак за бъдещия ни капацитет “, се споделя в писмото.

Днес броят на клиентите е „ единствено един съставен елемент от растежа “ на стрийминг платформата, прецизират от Netflix и желаят от вложителите да се съсредоточат върху облагите и приходите.

Някои от вложителите обаче виждат непредвиденото решение да се спре отчитането на броя клиенти като знак, че вълната на повишаване на клиенти на Netflix върви към своя край.

Джим Лъми от изследователската компания Third Bridge написа, че решението повдига „ въпроси по отношение на вероятността за напредък на абонатната база на Netflix “.

След известието акциите на Netflix паднаха с близо 5%.

Други софтуерни колоси като Meta и платформата X също стопираха да регистрират броя на месечните дейни консуматори – точно поради закъснение в растежа.

Стриймингът е неустойчив пазар и задържането на потребителски пари е мъчно. Една област, в която Netflix има преимущество, е неговият автентичен лист със наличие, за който се знае, че е отличен инструмент за задържане, спрямо модифицираните излъчвания и филми “, счита Софи Лунд-Йейтс, водещ финансов анализатор в платформата за търговия с акции Hargreaves Lansdown.

Последно стрийминг колосът повиши цените си на „ общоприетия “ си проект през 2022 г - ход, който докара до необикновен спад на клиенти.

Това стресна вложителите и ускори опасенията, че Netflix губи господстващата си позиция в промишлеността.

Скоро по-късно компанията предприе ограничения за възобновяване на растежа и забрани шерването на паролите и пусна нов по-евтин проект, който обаче демонстрира реклами.

Стрийминг платформата се разраства и навлиза в области като спорта и видеоигрите, продължава и да лицензира материали от конкурентни медийни компании, които търсят способи за нарастване на облагите.

Според анализаторите компанията ловко се възползва и от световния си отпечатък, който ѝ оказва помощ да поддържа релативно мощен набор от нови шоу стратегии, макар стачките, които раздрусаха Холивуд предходната година.

На годишна база акциите на Netflix са се покачили с 30%.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР