Печалбата на руския енергиен гигант Газпром стигна най-високото си ниво

...
Печалбата на руския енергиен гигант Газпром стигна най-високото си ниво
Коментари Харесай

Печалбата на Газпром достигна тригодишен връх

Печалбата на съветския енергиен колос " Газпром " стигна най-високото си равнище от три години насам, с помощта на увеличените продажби на синьо гориво в Европа. Това съобщи Bloomberg.

Неочаквано студеното време на Стария континент – от Германия до Англия, е подтикнало продажбите на газ в района с 8% през първите три месеца на тази година. Това, както и по-високите цени на природния газ, е подкрепило растежа на облагата на съветската компания.

Нетната облага на „ Газпром “ е повишена до 372 милиарда рубли (5,93 милиарда долара) през първото тримесечие на годината от 333 милиарда рубли преди година. Приходите от своя страна са в размер на рекордните 2,14 трлн. рубли (34,25 милиарда долара).

Не е изключено мощните резултати да окажат напън върху управлението на компанията за увеличение на дивидента – нещо, което тя отхвърля да направи, защото се пробва да подтиква вложенията си в планове както в Европа, по този начин и в Азия.

Руският газов колос е една от фирмите реализатори на плана „ Северен поток “ 2, който ще изпраща съветски природен газ непосредствено до Германия през Балтийско море.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР