Печалбата на руската компания Русал, водещ световен производител на алуминий,

...
Печалбата на руската компания Русал, водещ световен производител на алуминий,
Коментари Харесай

Русал се закрепи след като Дерипаска се оттегли

Печалбата на съветската компания " Русал ", водещ международен производител на алуминий, за втората четвърт на 2018 година отбелязва спад от 31% до 218 млн. $, съобщи БГНЕС.
От оповестения доклад на " Русал " излиза наяве, че макар спада през втората четвърт на годината, чистата облага за първите шест месеца на 2018 година е повишена с 15% до 535 млн. $.
Приходите за втората четвърт са спаднали с 18% до 2,25 милиарда $. На база полугодие обаче те са се нараснали с 4,9% до 4,99 милиарда $. От началото на годината задълженията на компанията са се усили с 3% и са достигнали 7,875 милиарда $.
Съветът на шефовете на компания предложи да не се изплащат дивиденти за първото полугодие на тази година.
През цялата втора четвърт на 2018 година " Русал " работи в режим на наказания, наложени от Министерството на финансите на Съединени американски щати. Те засегнаха най-много Олег Дерипаска, който беше заставен да се отдръпна от управлението на " Русал ", с цел да бъде омекотен американският напън и компанията да не тръгне към фалит.
От компанията подчертаха, че интензивно търсят нови клиенти и пазари, само че " основен приоритет остава развиването на търсенето на вътрешния пазар ". В рамките на първите шест месеца на тази година делът на Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело в продажбите на " Русал " се е нараснал от 24% до 29%.
Непосредствено след публикуването на доклада на компанията, акциите на компанията на борсата в Хонконг нарастнаха с 6%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР