PCR тестът трябва да се прави най-рано на четвъртия ден

...
PCR тестът трябва да се прави най-рано на четвъртия ден
Коментари Харесай

Кантарджиев: Тест за коронаирус най-рано на 4-ия ден след контакта

PCR пробата би трябвало да се прави най-рано на четвъртия ден след определяне на контакт на инфектиран, а не по-рано, защото резултатът постоянно би бил негативен, разгласи проф. Тодор Кантардижев на брифинг в Министерството на здравеопазването. Той направи прилика с тестванията за бременност, които няма по какъв начин да дадат позитивен резултат още на идващия ден.
"Трябва невъзмутимо, без суматоха и преекспониране да се упражняват нещата, които са годни са грипа и вирусните инфекции, само че не би трябвало да се основава суматоха ", прикани той.
Кантарджиев добави още едно "Д " към трите "Д-та " от пролетта – дисциплината за маските, дистанцията, стерилизация, а в този момент в есенно-зимния сезон е належащо да се добави и още едно "Д ": Витамин Д. Той моли обаче да не се взимат високи дози, тъй като биха били рискови. "Взима се с 10-15 дни и по-късно се прекъсва за седмица ". По думите му 4 капки е естествената доза на възрастен, а по една-две е за детето според от неговата възраст.
Според проф. Кантарджиев маските не избавят на 100%, само че понижават доста рискът от заразяване.
"Това, което ще избави системата, са антигенните проби ", обясни проф. Кантарджиев във връзка с най-новите и бързи проби, които се оферират у нас.
"Взима се проба надълбоко от носоглътката. Антигенните проби са най-хубави за учебни заведения, детски градини, приемни отделения на лечебни заведения, деца, с температура, за персоналните лекари и наложително в незабавната помощ ", разяснява той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР