Пчелният прашец е много желан продукт от варненци в период

...
Пчелният прашец е много желан продукт от варненци в период
Коментари Харесай

Как пчелните продукти помагат в грипния сезон

" Пчелният прашец е доста мечтан артикул от варненци в интервал на нараснала заболеваемост от грип и настинки. " Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна 87- годишният Георги Бакалов, който е пчелар от дълги години и продавач на пчелни артикули. Той сподели, че пчелният прашец, който е на цена 3 лева за 50 грама е доста издирван от клиентите, даже и в разфасовки от 1 кг. заради множеството си изгоди за човешкия организъм. Друг доста мечтан артикул от варненци е тинктурата от прополис, добави Георги Бакалов.
" Тинктурата има качество на натурален антибиотик и оказва помощ за предотвратяване на хората от грип ", сподели търговецът. Според него естествените лекове оказват помощ и са изпитано средство за голям брой заболявания.
" От 6 години всяка заран вземам по 1 лъжичка прашец и едно грахово зърно прополис с вода. Това ми оказва помощ и не преставам да съм здрав ", уточни Георги Бакалов. Клиентите му са осведомени с качествата на обособените типовете мед и другите пчелни артикули, добави той.
" Липовият мед, който е със характерен мирис е най- подобаващ при простудни болести, при кашлица и работи успокояващо. Цената му е 11лв./кг ", посочи търговецът. Най-висока-13 лева./кг е цената на акациевия мед, който съгласно пчеларя е най-подходящ за деца. Висока е и цената на мановия мед, който пък се отличава се с наситения си цвят. Билковият разноцветен мед или т.нар полифлорен е на цена 9лв./кг и за него търговецът споделя национални предписания за жлъчка с лимон и зехтин, споделени му от клиенти. По 10 лв. за кг се продават характерните мед от рапица и мед от кориандър, който е със светлокафяв до кехлибарен цвят. Най- апетитен със характерен и кондензиран мирис е лавандуловият мед за цена 12лв./кг, " още сподели Георги Бакалов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР