Пазаруването в Одрин вече не е нещо екзотично за българите.

...
Пазаруването в Одрин вече не е нещо екзотично за българите.
Коментари Харесай

Юруш към Одрин: Проверка показа шокиращи цени

Пазаруването в Одрин към този момент не е нещо екзотично за българите. Все по-масово се върви в най-близкия до България турски град да се купуват разнообразни артикули.

Преди няколко месеца измежду хората битуваше изказванието, че стоките в Одрин са поскъпнали и към този момент не е толкоз преференциално да се пазари там. Дали обаче това е правилно?

Проверка на businessnovinite.bg сподели, че при някои неща има известно повишаване, само че то е минимално и към момента е много преференциално да се пазари в турскя град.

Турското сирене и кашкавал са едни от най-предпочитаните от българите хранителни артикули. Половин кг сирене в кутия в магазините в Одрин коства към 4,50 лв., това прави към 9 лв. на кг. Килограмът сирене у нас върви сред 16 и 22 лв..

Малко по-скъп идва кашкавалът, който коства към 4-5 лв. за 200 грама или към 20-25 лв. килограмът. Кашкавалът у нас се продава за към 28-29 лв. килограмът, само че цената му стига и до 35 лв. според от компанията производител.

Пакет спагети в Одрин коства към 1 лев. За съпоставяне у нас най-евтините са 3 лв..

Килограм леща в турския град коства към 3 лв., колкото и кг булгур. Туба от 3 литра препарат за разчистване излиза към 6,50 лв.. Толкова почти коства литър от въпросния препарат у нас.

Турският зехтин е желан от мнозина пред гръцкия. Неговата цена обаче е висока. Средната цена на бутилка 2 литра излиза към 30 лв. или литърът коства 15 лв.. И у нас може да се намели зехтин към 15-16 лв. за литър, въпреки че по-известните марки държат по-високи цени.

В мола и изключително в аутлета на Одрин могат да бъдат купени облекла и артикули за дома за доста прилични цени. Дънките на турските марки Mavi и Loft вървят към 40 лв. за численост. Блузите и ризите костват към 30 лв. даже на по-известни марки, които в България продават стоките си на много по-високи цени.

Един брой паница за главно хранене в емблематичния магазин Karaca коства към 6 лв., а двойка чаши за кафе с орнаменти коства към 12-14 лв..

Сред най-пазаруваните неща от българи в Одрин са медикаментите, като множеството от тях не престават да бъдат към 3 пъти по-евтини от тези в България.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР